Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO VE FOTO GALERİ] Ukrayna’daki Ermeniler, Savaş Müzesi’nde buluştu

Ukrayna’da yaşayan Ermeni Diasporası, 1915 olaylarında hayatını kaybedenleri anmak için başkent Kiev’deki ‘Büyük Vatanseverlik Savaşı Müzesi’nin önündeki meydanda toplandı.

Kiev’in merkezindeki Savaş Müzesi üzerindeki, Vatan Ana heykeli önünde gerçekleşen anma etkinliğine yaklaşık bin kişi katıldı.

Kiev Ermeni Topluluğu’nun gençlik teşkilatları tarafından organize edilen etkinlikte müze meydanına kırmızı cam mumluklarla; 1915-2015, 100. yıl ve anma merasimlerinin sembolü olan çiçek figürü yapıldı. Mumlar havanın kararmasıyla ile birlikte yakıldı. Kırmızı mum ışıklarının aydınlattığı alan çevresinde bir süre sohbet eden kalabalık akşamım ilerleyen saatlerinde içerisinde ışıklar bulunan mor balonları hep bir ağızdan 10’dan geriye sayarak aynı anda havaya bıraktı.

Ermeni diasporasının temsilcileri Ukrayna bayrağının yanı sıra sözde Ermeni soykırımını kabul eden ülkelerin bayraklarını tuttu.

www.ukraynahaber.com.ua’a konuşan Kiev Ermeni Topluluğu Başkan Yarımcısı Hayk Avanyan, Kiev Ermeni topluluğunun gençleri olarak 1915’deki kötü hadiselere Ukrayna ve dünya kamuoyunun dikkatini çekmek için toplandıklarını söyledi.

Hayk Avanyan; “Biz şunu anlatmak istiyoruz soykırımı çok kötü bir suç. Hiçbir şekilde; dini inançlara, etnik azınlıklara karşı kötü girişimlerde bulunulmamalı.” dedi.

Ukraynalıların bir kısmının 1915 hadiselerini bildiğini belirten Hayk Avanyan, Ukrayna Parlamentosu’nda 24 Nisan’dan bir dakikalık saygı duruşu yapıldığını ifade etti.

Ukrayna Parlamentosu’ndaki sözde soykırım yasasının teklifine ilişkin ise parlamentodaki bazı gurupların yasa teklifini onaylamaya hazır olduğunu ifade eden Avanyan; “İç problemler nedeniyle bu sene içerisinde yasanın gündeme gelmesini beklemiyorum. Ancak gelecek sene soykırımı yasası geçer.” diye konuştu.

YUNUS ERDOĞDU | WWW.UKRAYNAHABER.COM

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]