Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Eğitim

[FOTO GALERİ] Emine Erdoğan, Kiev’deki Türk okulunu ziyaret etti

Okulun şeref defterine tarihi ifadeler yazdı...

Resmî temaslar için Ukrayna’ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyetin eşleri, başkent Kiev’deki Türk okulunu ziyaret etti.

Başbakan’ın eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan ile heyetteki bakan ve devlet yetkililerinin eşleri, Uluslararası Meridyen Okulu’nu ziyaretlerinde Ukrayna âdetlerine göre ekmek ve tuzla karşılandı.

24 ülkeden öğrencilerin eğitim gördüğü okulun öğrencileri, geleneksel kıyafetleriyle karşıladıkları misafirlere çiçek verdi.

Sınıfları gezen heyet, öğrencilerle fotoğraf çektirdi. Anaokulu öğrencileriyle zaman geçiren Emine Erdoğan, miniklerin sıralarına oturarak sınıf aktivitelerine katıldı.

Uluslararası Meridyen Okulu kurucularından Ahmet Aydın,

“Okulumuz Ukraynalı ve Türk kurucular tarafından kuruldu. Bugün okulumuz için çok önemli bir gün. Misafirlerimize Ukrayna ile Türkiye arasındaki iyi eğitim ilişkilerinin bir örneğini gösterdik.” dedi.

Ukrayna ve Türkiye bayraklarıyla donatılmış sınıfları gezen Erdoğan ve beraberindekiler, öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Anaokulu öğrencileriyle birlikte zaman geçiren Emine Erdoğan, miniklerin sıralarına oturarak onlarla birlikte sınıf aktivitelerine katıldı.

Öğrenciler tarafından hazırlanan programda Ukrayna halk dansı gösterisinin yanı sıra Ukraynalı bir öğrenci “Öğretmenlerim” şiirini okudu.

Türk öğrenciler ise Ukraynaca ‘Odna Kalina’ şarkısını söyledi. Okuldaki gösteri sonrasında Emine Erdoğan’a, Meridyen Eğitim Okulları kurucusu tarafından kehribar taşlarından yapılmış bir tablo hediye edildi.

Öğrenciler misafirlere kendi çizdikleri resimleri de hediye etti.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]