Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO VE VİDEO GALERİ] Akif Konar: THY en çok Ukrayna’ya sefer yapmak istiyor

Türk Hava Yolları (THY)’nın Ukrayna’nın başkenti Kiev’de yolcularına daha iyi hizmet verebilmek amacıyla Uluslar arası Boryspil Havalimanı’nın B Terminali’nden yeni D Terminali binasına taşındı.

Törene katılmak için Türkiye’den gelen THY Pazarlama Satış 1. Bölge Başkanı Akif Konar, Cihan Haber Ajansı’na açıklamada bulundu.

Akif Konar şunları kaydetti: “En çok sefer yaptığımız ülkeler sıralamasında; Almanya, Rusya, İtalya’dan sonra Ukrayna geliyor. Dördüncü sırada olan Ukrayna’nın en çok sefer yaptığımız ülke olmasını arzu ediyoruz. Hâlihazırda 6 noktaya uçuyoruz; Kiev, Odesa, Simferopol, Dnipropetrovsk, Lviv ve Donetsk. Yeni hatlar açmayı arzu ediyoruz. En kısa zamanda Ukrayna’ya yaptığımız uçuşların sayısını iki katına çıkartmayı arzu ediyoruz. Hâlihazırda Ukrayna’ya toplam 48 seferimiz var iki de kargo seferimizle birlikte toplam 50 seferimiz var. Türkiye ile Ukrayna arasında ilişkiler çok güçlü. Karşılıklı turizm faaliyetleri oldukça iyi, turizm, ticari işbirlikleri giderek artıyor. Dolayısıyla bu da bize yeni imkânlar tanıyor.”

Akif Konar, sözlerini şöyle sürdürdü: “THY olarak biz sadece iki ülke arasında yolcu taşımıyoruz. Bildiğiniz gibi bizim İstanbul merkezimiz dünyanın en önemli uçuş destinasyonlarından birisi. İstanbul’dan 90 ülkede 201 noktaya uçuyoruz. Uçtuğumuz ülke sayısı açısından dünyanın bir numarasıyız. Kiev’den aldığımız bir yolcuyu dünyanın 200 noktasına ulaştırabiliyoruz farklı açıdan bakarsak dünyanın söz konusu şehirlerden Kiev’e yolcu taşıyabiliyoruz. Bu aslında Ukrayna ekonomisi içinde çok ciddi bir fırsat, yol olduğu zaman köprüler kurulduğu zaman geçenler oluyor. Bazen bu geçişler turizm bazen işadamı olarak oluyor.”

FİYATLAR DAHA DA DÜŞECEK
Ukrayna’yı çok önemsediklerini belirten Konar; “Fiyatları düşürmek için sefer sayılarını arttırdık. Böylece fiyatlarımız eskiye nazaran biraz daha iyi oldu. Hatırlarsanız bir yıl önce neredeyse Kiev’de kapasitemizi iki katına çıkarttık. O zaman Kiev’de hafta 9 seferimiz vardı bu sayı şimdi 16 oldu. Malum fiyat arz-talep denesiyle oluşuyor eğer yeterli arzınız yoksa fiyatlar yukarıya çıkıyor biz diyoruz ki arzı arttıralım fiyatları da daha malum seviyelere indirelim. Tabii ki bu her iki ülkenin otoritelerinin bir araya gelmesiyle mümkün. Eğer sivil havacılık otoriteleri müsaade ederlerse kapasitemizi arttırtıp fiyatları daha aşağı çekme arzusundayız.”

THY ANKARA-KİEV HATTI İÇİN ÇALIŞIYOR
Ankara’dan da Kiev’e destinasyonuna talebin arttığına dikkat çeken Akif Konar, direk Ankara-Kiev hattı için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Konar, Ankara-Kiev uçuşları için bir tarih vermek için henüz erken olduğunu söyledi.

YUNUS ERDOĞDU | WWW.UKRAYNAHABER.COM

FOTOĞRAFLARI İNDİRMEK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ….

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]