Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna, Türkmenistan vatandaşlarına vize rejimini kolaylaştırmak istiyor

Ukrayna, Türkmenistan ile vize rejimini kolaylaştırmak istiyor. Petrol ve doğalgazdan sorumlu Türkmenistan Devlet Başkanı Yardımcısı Baymurat Hocamuhammedov ile bir araya gelen Ukrayna Başbakanı Nikolay Azarov, Türkmenistan’a vize rejiminin basitleştirilmesi yönünde çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Ukrayna Başbakanlık Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre Azarov, 40’dan fazla ülke vatandaşından vize istemediklerini buna Türkmenistan vatandaşlarını da katmak istediklerini dile getirdi.

Ukrayna Başbakanı Azarov, ülkesinin Türkmenistan ile enerji alanında işbirliği yapmaya büyük ilgi gösterdiğini kaydederek, 2000’li yıllarda Türkmen gazını doğrudan satın aldıklarını ve bu ilişkileri tekrar eski seviyeye taşımak için çaba gösterdiklerini belirtti.

Türkmenistan heyeti, Aşkabat ile Kiev arasındaki hükümetlerarası ekonomik komisyonu toplantısı için Ukrayna’da bulunuyor.

CEMİL YILDIZ | AŞKABAT – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]