Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Çin, Ukrayna’ya 15 bin bilgisayar hediye etti

Çin, Ukrayna’nın farklı şehirlerindeki eğitim kurumlarında kullanılmak üzere 15 bin bilgisayar hediye etti.

Ukrayna Eğitim Bilim Gençlik ve Spor Bakanı Dimitriy Tabaçnik, 194. Numaralı “Perspektif” okulunda örnek bir bilgisayar sınıfının açılışına katıldı.

Bilgisayar laboratuarı açılışına Bakan Tabaçnik’e, Çin’in Kiev Büyükelçisi Zhang Xiyun ile birlikte “Acer” firmasının yetkilileri de eşlik etti.

Çin’in hibe bilgisayarları ile kurulan sınıfın açılışında Bakan Tabaçnik; “Çin’in bu hediyesi ve ilişkilerinin artarak devam etmesinden dolayı Çin Halk Cumhuriyeti Kiev Büyükelçiliği’ne teşekkür ederim” dedi.

Çin tarafından iki ülkelerini geliştirmek amacıyla hibe edilen 15 bin bilgisayar 21 Ağustos’ta Ukrayna’ya ulaşmıştı. 1 Eylül’de eğitim ve öğretimin başlamasıyla birlikte bilgisayarlar okullarda kullanılmaya başladı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]