Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Yabancılar Dubai’de yılın ilk yarısında 6 milyar dolarlık konut satın aldı

Birleşik Arap Emirlikleri’nin ticari merkezi Dubai’de yabancı vatandaşların bu yılın ilk yarısında emlak piyasasına 5,98 milyar dolarlık yatırım yaptığı bildirildi.

Dubai Emlak Yatırım, Promosyon ve İdare Merkezi tarafından yayınlanan verilere göre, farklı milliyete sahip yabancılar bina, arsa, apartman dairesi ve villa dahil olmak üzere ilk yarıda 12 bin 875 adet emlak satın aldı.

Merkez başkanı Mecide Ali Raşid, emlak sektöründeki performansın son iki senede güçlenmeye devam ettiğini ve büyüme potansiyeli nedeniyle emirliğin daha çok yabancı yatırım çektiğini söyledi.

Yetkiliye göre serbest bölgelerdeki yabancı yatırımcıların başında Hintliler geldi. Hintli yatırımcılar belirtilen dönemde yaklaşık 1 milyar dolar değerinde 2 bin 153 adet emlak satın aldı. İkinci sırada 470 milyon dolar değerinde bin 814 emlak satın alan Pakistanlılar geldi.

Dubai emlak sektörüne 2012’nin ilk altı ayında yatırım yapan diğer yabancılar şöyle oldu: İngilizler 693 milyon dolar değerinde bin 564 emlak, İranlılar 415 milyon dolar değerinde bin 57 adet emlak ve Ruslar 394 milyon dolar değerinde 694 adet emlak. Bunun yanısıra Suudi Arabistan, ABD, Kanada ve Ürdün vatandaşlarının da Dubai emlak sektörüne yatırım yaptığı ifade edildi.

Yakın zamanda medyada çıkan haberlere göre yine İranlılar son altı ayda dünyanın en yüksek kulesi Burç Halife’de 128 milyon dolarlık emlak satın aldı. Hintlilerin ardından İranlılar Burç Halife’de en çok residans ve konut satın alan ikinci millet oldu. Emlakçılara göre 828 metre yüksekliğindeki Burç Halife’deki konut metre kare fiyatı 7 bin 100 dolar ile 11 bin dolar arasında değişiyor.

RÜŞTÜ KAYHAN SOYDAN | DUBAİ – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]