Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Moskova’da 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 90. Yıldönümü Rusya’nın başkenti Moskova’da da coşku ile kutlandı. İlk kez Moskova’da 30 Ağustos kutlamasına Türkiye Büyükelçiliği ev sahipliği yaparken, yerli ve yabancı konuklar elçi Aydın Adnan Sezgin tarafından ağırlandı.
Türkiye Cumhuriyeti Moskova Büyükelçiliği rezidansında düzenlenen kutlama resepsiyonunda konukları elçi Sezgin’in yanı sıra Kara Kuvvetleri Ataşesi Albay Mustafa Çiçek ve Hava Kuvvetleri Ataşesi Hakan Dinç karşıladı.

Kutlama törenine Moskova’da görev yapan büyükelçiler, askeri ataşeler ve Türk vatandaşları katıldı. Rusya’da faaliyet gösteren Türk sivil toplum örgüt temsilcilerinin de hazır bulunduğu törende yaklaşık 150 kişi yer aldı.

Kutlamayla ilgili Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Büyükelçi Sezgin, konukları ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti. Sezgin, “Tüm dünyada coşkuyla kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı Moskova’da da aynı duygularla kutlamak için buradayız. Yabancı diplomat, askeri ataşeler ve Türk sivil toplum örgüt temsilcileriyle bayram vesilesiyle bugünkü birlikteliğimiz bizleri çok memnun ediyor. Dostlarımızın bizim bu bayramımıza ilgi göstermesi sevindirici. Herkesin Zafer Bayramı’nı kutluyorum” şeklinde konuştu.

Geçen yılki Zafer Bayramı resepsiyonu, Genelkurmay Başkanlığı’nın artan üzücü olaylar gerekçe gösterilerek iptal edilmişti.

FUAT SEFEROV, YAŞAR NİYAZBAYEV | MOSKOVA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]