Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Türk Konseyine; Özbekistan ve Türkmenistan katılmadı

Kırgızistan ev sahipliğinde bu yıl ikincisi yapılan ve kısa adı ‘Türk Konseyi’ olan Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi Zirvesi Bişkek’te Ala Arça Konre Merkezi’nde yapıldı.

Zirveye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, ev sahibi ülke adına Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev ve Azerbaycan Başbakanı Artur Rasizade katıldı.

Kırgızistan Başbakanı Atambayev konuklarını toplantının yapıldığı konuk evi girişinde karşıladı. Liderler daha sonra aile fotoğrafı için kameraların karşısına gerçi ve akabinde zirve toplantısına iştirak etti.

Liderler toplantı sonrasında ilgili bakanlar maliye, Türk Akademisi’nin oluşturulması, Türk kültürüne ve Türk halklarına destek amaçlı fonun kurulması ile ilgili anlaşmalarla imza attı. Zirvenin ardından Bişkek Deklarasyonu açıklandı.

Zirve sonrasında düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Kırgızistan Cumhurbaşkanı Atambayev zirveye katılan ülkeler olarak birçok konuda anlaştıklarını ve bir sonraki zirvenin ise Azerbaycan’da yapılacağını söyledi.

ATIF ALA | BİŞKEK – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]