Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO VE FOTO GALERİ Kiev’deki Türkler, bayram namazını fuar merkezinde kıldı

Fuar merkezi içerisinde namaz için düzenlenen bölümde yaklaşık 800 kişi saf tutu.

Ramazan Bayramı, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de de coşku ile kutlanıyor. Kiev’deki gurbetçiler, bu yıl da Bayram namazında ülkenin önde gelen fuar merkezlerinden “Kiev Expo Plaza”da kıldı.

Kiev İslam Enstitüsü, şehirdeki Türk vatandaşlarının bayram namazlarını kılabilmeleri için iş dünyasının buluşma noktası olan “Kiev Expo Plaza” fuar merkezini kiraladı. Fuar merkezindeki Bayram Namazı öncesinde Kiev İslam Enstitüsü hocalarından Fatih Akdeniz sohbet etti.

Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından geçici görevle gönderilen Rize Müftü Yusuf Karali Eğitim Merkezi’nde görev yapan İbrahim Yılmaz Bayram Namazı’nın kıldırdı.

Fuar merkezi içerisinde namaz için düzenlenen bölümde yaklaşık 800 kişi saf tutu.

Bayram Namazı akabinde cemaat teşrik tekbirleri getirdi. İlahi ve Kuran tilaveti akabinde eller dua için açıldı. Toplu dua akabinde bayramlaşma merasimi gerçekleşti. Fuar merkezindeki ilk bayramlaşma akabinde Türkler toplu kahvaltı programlarına katılmak için fuar merkezinden ayrıldı.

Diyanet görevlisi İbrahim Yılmaz Cihan Haber Ajansına özel yaptığı açıklamada; “Ukrayna’da misafirdim ilk kez yurt dışında Ramazan’ı ihya ettik. Beklentimden çok daha güzel bir atmosfer ortam oldu elhamdülillah. Hem Türkiye’den hem de diğer ülkelerden Müslüman kardeşlerimiz teşrif ettiler. Camide, Kuran Kursu’nda dolu dolu bir Ramazan yaşadık. Görev sürem bugün doldu akşam Türkiye’ye dönüyorum” dedi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV

NOT BAYRAM NAMAZI VİDEOSU VE FOTOĞRAFLARININ SİTEMİZDE GEÇ YER ALMASINDAN DOLAYI OKURLARIMIZDAN ÖZÜR DİLERİZ…

FOTOĞRAFLARI İNDİRMEK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ….

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]