Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Moskova’ya 60 bin kişilik yeni cami yapılacak

Rusya’nın başkenti Moskova’da 2 milyon Müslüman’ın ihtiyacını karşılamak üzere 60 bin kişinin namaz kılabileceği Rusya Federasyonu’nun en büyük camisi inşa edilecek.

Izvestia gazetesi, Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin ve Moskova Şehir Planlama ve İmar Komisyonu’nun konuyu müzakere ettiğini yazdı. Eski Sovyetler Birliği coğrafyasının da en büyük camisi olması beklenen yeni caminin yeri ile ilgili henüz bir karar verilemedi.

Moskova’da yaşayan Müslüman toplum caminin çevre yolunun içinde ve metro ile ulaşılabilecek bir alanda olmasını istiyor. Kararın Eylül ayında açıklanması bekleniyor.

Gazeteye konuşan Rusya Merkezi Müslümanlar Birliği’nden Albir Krganov, “Moskova yönetiminden arazi tahsis edilmesini istedik. Çalışmalar sürüyor, resmi bir açıklama bekliyoruz.” dedi. Kraganov, Moskova ve Moskova bölgesinde yaşayan birkaç milyonu aşan Müslümanlar için sadece dört caminin yetersiz olduğuna dikkat çekti.

Rusya Ortodoks Kilisesi Sözcüsü Vsevolod Chaplin de Moskova’da yeni caminin gerekli olduğunu söyledi ve uygun mekan belirlenmesinin önemli olduğuna değindi.

Moskova’da camilerin yetersiz olması nedeni ile yüz binlerce Müslüman özellikle bayram ve Cuma günlerinde sokaklarda namaz kılıyor. Yollar trafiğe kapanırken, işe gitmek isteyen vatandaşlar da zorluk yaşıyor. İnşa edilecek yeni caminin kısmen sorunu çözmesi bekleniyor.

FARUK AKKAN | MOSKOVA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]