Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Lübnan’da bir Türk daha kaçırıldı, Dışişleri seyahat uyarısı yaptı

Türk işadamı Aydın Tufan Tekin’in Mikdad aşireti tarafından kaçırıldığı Lübnan’da, bir Türk daha kaçırıldı. Lübnan gazetelerinde dün yer alan iddia, Dışişleri Bakanlığı’ndan dün yapılan açıklamayla teyit edildi.

Buna göre, Abdulbasit Arslan isimli Türk TIR şoförünün yolunu kesen kimliği belirsiz kişiler şoför ve yanındaki bir Suriye vatandaşını kaçırdı. Aynı bölgede kaçırılan bir Lübnanlı işadamı için 1 milyon dolar fidye istendiği kaydedildi. Hafta başında işadamı Aydın Tufan Tekin’le beraber 20’den fazla kişiyi kaçıran Mikdad aşireti son olaylarla ilgilerinin bulunmadığını savundu. Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise, “Vatandaşlarımızın bir an evvel serbest bırakılmaları için çok yönlü temas ve girişimlerimiz sürdürülmektedir. Diğer taraftan, söz konusu gelişmeler ışığında, vatandaşlarımızın zorunlu kalmadıkça Lübnan’a seyahat etmekten kaçınmalarında fayda görülmektedir.” ifadelerine yer verildi. Yeniköy Merkez Camii’nde cuma namazı kıldıktan sonra gazetecilere konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de Suriye’de kaçırılan Lübnanlılarla, Lübnan’da kaçırılan Türk vatandaşı arasında hiçbir ilişki olmadığını ifade etti. Fransız meslektaşı Laurent Fabius’la görüştükten sonra konuğuyla ortak basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise Lübnan’da kaçırılan Türk vatandaşları ile ilgili durumu yakından takip ettiklerini ifade etti. Bakan Davutoğlu, Lübnan halkının bütünü de Mezhep, din farkı gözetmeden Türkiye’nin dostu olduğunu belirterek, “Hiçbir zaman Lübnan’da şu veya bu gurubun karşısında olmadık.” vurgusunu yaptı.

Bu arada, Anadolu Ajansı muhabirleri, Mikdad aşireti üyeleri tarafından kaçırılan işadamı Tekin’le görüştürüldü. Tekin, kaçıranların kendisine iyi davrandığını, Türkiye’deki yetkili makamların harekete geçmesini beklediğini söyledi. Tekin’le görüşmenin İngilizce yapılmasını isteyen aşiret mensupları, Tekin’in ailesine Türkçe mesaj göndermesine izin verdi.

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]