Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[VİDEO VE FOTO GAELERİ] Ukrayna’daki Müslümanlar Kadir Gecesi’ni gözyaşlarıyla ihya etti

Bin aydan daha hayırlı olarak nitelenen ve Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı Kadir Gecesi’nde Ukrayna’daki Müslümanlar ağlayarak günahların affı için dua etti.

Başkent Kiev’deki Ar Rahma Camii’ndeki Kadir Gecesi programına dünyanın değişik ülkelerinden çok sayıda Müslüman katıldı. Akşam namazı vaktinin girmesiyle birlikte oruçlarını hurma ve suyla açan inananlar ilk olarak cemaatle akşam namazını kıldı.

Cemaate cami içerisinde yere serilen iftar sofralarında, Türkmen aşçıların yaptığı; haşlama, pilav, meşrubat ve mevsim meyveleri ikram edildi.

41 YASİN OKUNDU

İftar akabinde yatsının vaktini bekleyen cemaat hep bir ağızdan sesli 41 Yasin Suresi okudu. Cemaatin birçoğunun Yasin Suresi’ni ezberden okuması dikkat çekti.

Yasin Suresi’nin okunması akabinde Ukrayna Müftüsü Şeyh Ahmed Tamim tarafından camide düzenlenen Kur’an okuma yarışmasında derece alan çocuklara çeşitli hediyeler ve takdir belgesi verildi.

HATİMLE KILINAN TERAVİHİN DUASI YAPILDI

Ar Rahma camiinde teravih namazları Güney Afrikalı hafız imamlar tarafından hatimle kıldırıldı. Kur’an hatmini Kadir Gecesi’ne yetiştiren imamlar teravih namazından sonra hatim duası yaptı. Hatim duası sırasında imamın ağlaması üzerine cemaat de gözyaşlarını tutamadı. Yaklaşık bir saat süren hatim duası süresince cemaatten ağlama sesleri yükseldi.

Dünya Müslümanları için gözyaşlarıyla af ve mağfiret dileyen cemaat gece saat iki gibi kucaklaşarak birbirlerinin Kadir Gecesi’ni kutladı. Camide Ramazan ayının son 10 gününü itikâf yaparak geçiren çok sayıda inanan gün ağarana dek ibadetine devam etti.

HER GÜN CAMİDE İFTAR VERİLDİ

Ar Rahma Camii imamlarından Rüstem Gafurin, Ramazan ayının dolu dolu geçtiğini ve camide her gün farklı bir millet tarafından iftar verdiğini belirtti.

Camide itikâf yapan kişilerin her türlü ihtiyaçlarının hayırseverler tarafından karşılandığını belirten Rüstem Gafurin, Türkiye’deki Müslümanlara da selam gönderdi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]