Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Şükür’ün yolundan giden Şevçenko’nun adaylığı kabul edildi

Dünyaca ünlü Ukrayna futbolcu Andrey Şevçenko profesyonel futbol kariyerini bıraktıktan Hakan Şükür’ün yolundan giderek siyasete atıldı.

Şevçenko 28 Ekim’de yapılacak genel seçimde milletvekili adaylığı için Merkez Seçim Komisyonu’na başvurdu.

Şevçenko’nun adaylığı ülkede tartışma konusu oldu. Birçok uzman Şevçenko’nun adaylığını kanunlara aykırı olduğunu iddia etse de 11 Ağustos’ta Merkez Seçim Komisyonu Şevçenko’nun ‘Ukrayna İleri!’ (Ukraina Vperyod!) adlı partisinden adaylığını kabul etti.

Uzmanlar, Ukrayna seçim yasasına göre adayın seçim öncesi beş yıl boyunca ülkede yaşaması gerektiğini ve Şevçenko’nun 2009’a kadar Milan ve Chelsy ‘de oynadığı zaman daha çok yurt dışında yaşadığını ifade etti.

Öte yandan Ukrayna Seçim komitesinin başkanı Aleksandr Çernenko Şevçenko’nun sürekli yurt dışında kalmadığını ve Ukrayna’ya gelip gittiğini hiç kimsenin gün gün saymayacağını yani başvurunun kabul edilmemesi için bu sebep yeterli olmadığını da açıklamıştı.

Sahalarda ileri oyuncu olan Şevçenko’nun siyasete de adında ileri olan bir partiden girmesi dikkat çekti.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]