Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kırım Tatarları Lideri Cemilev’in torunu kendini astı

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı, Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun 10 yaşındaki kız torunu Canike Ahmetkızı Abdülcelilova hayatını kaybettiği bildirildi.

13 Ağustosta vefat eden Canike’nin cenazesi bugün Sudak bölgesi Otuz (Şçebetovka) köyünde saat 14:00 civarında toprağa verilecek.

Dün Kırım Olağanüstü Haller Bakanlığı resmi sitesinde geç saatte 2002 doğumlu bir kız çocuğunun asılmış halde bulunduğunu açıklamıştı.

Bunun üzerinde Kırım Tatar Meclis Sözcüsü Lilya Müslimova Ukrayna basınına yaptığı açıklamada asılmış halde bulunan kız çocuğun Abdülcemil Kırımoğlu’nun torunu olduğunu belirtti.

Müslimova’nın sözlerine göre ölen Canike Ahmet kızı Abdülcelilova Kırım Tatarların liderin büyük kızı Elzara’nın kızı olduğunu ve olay tamamen bir kaza olduğunu belirtti.

Müslimova: “Kızın Annesi ve babası denize gidiyorlardı ama hava soğudu diye kızlarını yanına almadı. Kız da annesi babasını korkutmak için asılmış rolü yapacaktı ama her şey trajediye dönüştü” dedi.

Mustafa Kırımoğlu gece olay yerine gitmişti. Olayla ile ilgili çok yönlü soruşturma dosyası açıldı.

BÜYÜK LİDER BAŞIN SAĞOLSUN

Ukrayna Haber olarak, merhumeye Allah’tan rahmet, Kırım Tatarlarının Büyük Lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve ailesine başsağlığı diliyoruz.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]