Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Azerbaycan, hava gücünü Ukrayna’nın savaş uçakları ile güçlendiriyor

Hava savunma ve taarruz gücünü güçlendiren Azerbaycan, son 10 yıl içerisinde çok sayıda savaş uçağı, helikopter ve insansız hava araçları aldı.

Azeri Apa Ajansı, Azerbaycan’ın 2001 ve 2011 yılları arasında 47 savaş uçağı, 109 helikopter ve 30 insansız hava aracı aldığını duyurdu. Askeri uçakların Ukrayna, Rusya, Belarus ve Gürcistan, helikopterlerin ise Rusya ve Ukrayna’dan satın alındığı belirtildi. İnsansız hava araçları (İHA) ise İsrail’den temin edildi.

Hava ve kara gücüne ağırlık veren Azerbaycan, 2012 bütçesinin yüzde 14.8’ini savunmaya ayırmıştı. Azerbaycan, 2010’da savunmaya yaklaşık 3 milyar 300 milyon dolar ayırmıştı. Azerbaycan’ın 2011 savunma harcamaları ise 3 milyar 100 milyon dolar olarak hesaplanmıştı.

OSMAN UÇAK | BAKÜ – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]