Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
GündemVideo

[ZELENSKIY HERSON’DA] Ukrayna kuvvetlerinin bundan sonra nereye ilerleyebileceği sorulduğunda, Zelenskıy: “Moskova değil…”

Herson tamam sırada neresi var?

Ukrayna Devlet Başkanı Volodımır Zelenskıy, Rus birliklerinin Dnipro Nehri üzerinden Herson bölgesinin güneyine çekilmesi akabinde, yeni kurtarılan Herson şehrini ziyaret etti.

Herson Valiliği’nde bayrak çekme merasimine katılan Zelenskıy burada: “İlerliyoruz. Tüm ülkemiz için barışa, barışa hazırız.” dedi.

Rusya’ya karşı savaşta verdikleri destek için NATO ve diğer müttefiklerine teşekkür eden Zelenskıy, özellikle ABD’den yüksek hareketli çoklu roket sistemlerinin (HIMARS) verilmesinin Ukrayna’nın mücadelesinde büyük fark oluşturduğunu söyledi.

Zelenskıy’nın gelişi ile çocuklu ailelerin de Rus kuvvetleri tarafından işgalinden yeni kurtulan valilik önündeki ana meydanda toplandığı görüldü.

Sivil vatandaşlardan bazıları coşkuyla, Ukrayna bayrağı salladı, bazıları ise bayrağı omuzlarına astı.

Yoğun güvenlik altında gerçekleşen ziyarette Zelenskıy, “Gerçekten mutluyum, insanların tepkisinden anlayabilirsiniz, Halk Ukrayna ordusunu, askerlerimizi, hepimizi bekliyordu” diye konuştu.

Zelenskıy, Herson’u ziyaretinin yaklaşık sekiz aylık Rus işgaline maruz kalan şehrin sakinlere destek vermek ve onlara “Gerçekten geri dönüyoruz, bayrağımızı yükseltiyoruz” demek açısından önemli olduğunu ifade etti.

“MOSKOVA’YA DEĞİL”

Muhabirlerin Ukrayna kuvvetlerinin bundan sonra nereye ilerleyebileceği sorulduğunda, Zelenskıy, “Moskova değil… Başka bir ülkenin topraklarıyla ilgilenmiyoruz” dedi.

Rusya Federasyonu kontrol etmemesine rağmen, Ukrayna’nın bölgelerinden olan Herson’u ilhak ettiğini iddia ediyor.

Yunus Erdoğdu – UkraynaHaber.com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]