Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’nın Naftogaz şirketi Mısır’da 900 bin varil petrol çıkarttı

Ukrayna’nın enerji şirketi Naftogaz, Mısır’da 900 bin varil petrol çıkarttı.
Mısır’da 2010 yılından bu yana petrol çıkartan Ukrayna’nın milli petrol ve doğalgaz şirketi Naftogaz, Temmuz 2012 itibariyle bu ülkede 900 bin varil petrol çıkarttığını duyurdu.

Ukrayna Enerji Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Naftogaz’ın Mısır’da 26 yeni petrol kuyusunu açtığını, 7 adet yeni petrol ve gaz yatağı keşfettiği belirtildi.

İki ülke arasında imzalanan enerji anlaşmasına göre Naftogaz, Mısır’ın batısındaki Alam El Şaviş bölgesinde toplam 994 kilometrekarelik alanda petrol arama ve hidrokarbon rezervlerini işletme iznini elde etti.

2012 yılının başında Naftogaz, Mısır Petrol Bakanlığı ve Mısır Devlet Petrol Şirketi GANOPE (Ganoub EL-Wadi Holding Petroleum Company) arasında yeni bir anlaşma daha imzalandı.

Son imzalanan anlaşmaya göre Naftogaz, ülkenin batısında keşfedilen 20 bin metrekarelik alanda daha petrol arama ve hidrokarbon rezervlerini işletme yetkisi aldı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]