Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ankara Büyükşehir’den Ukraynalı işitme engellilere iftar

Büyükşehir Belediyesi, 2. Dünya İşitme Engelliler Futbol Şampiyonası için Ankara’da bulunan sporculara, büyük final sonrası iftar yemeği verdi. İftarın onur konukları ise şampiyonada kupayı kaldıran İşitme Engelli Erkek Türk Milli Takımı oldu.

Başkent’te, Ramazan bütün coşkusuyla Gençlik Parkı’nda devam ederken, Büyükşehir Belediyesi, 8 noktada kurduğu iftar çadırlarında her akşam 10 bine yakın Başkentliye ev sahipliği yapıyor. Bunun yanı sıra bazı akşamlarda iftar yemeklerinde Büyükşehir’in farklı konukları oluyor. Başkentte düzenlenen 2. Dünya İşitme Engelliler Futbol Şampiyonası’nın 17 ülkeden katılımcısı olan takımlar da bu konuklar arasında yerini aldı.

Büyükşehir Belediyesi, 2. Dünya İşitme Engelliler Futbol Şampiyonası’na katılan Türkiye, Almanya (Kadın-Erkek), Kore, Amerika (Kadın-Erkek), İspanya, Özbekistan, Japonya (Kadın-Erkek), Mısır, Fransa, Tayland, Yunanistan, Brezilya, Rusya (Kadın-Erkek), Ukrayna, İran, Venezuella, Polonya (Kadın-Erkek) takımlarına EGO Yemekhanesinde iftar yemeği verdi. OSTİM Stadı’nda Türkiye ve Mısır takımları arasında oynanan final maçının ardından düzenlenen iftara, AK Parti Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu ile EGO Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu da katıldı.

Yaklaşık 600 sporcunun ağırlandığı yemeğin onur konukları ise Türkiye’ye şampiyonluğu kazandıran İşitme Engelliler Erkek Milli Takımı oldu. Kupalarıyla iftara gelen milli takım üyeleri bol bol fotoğraf çektirdi. İftar yemeği sonrası, şampiyonaya katkı sunan isimlere teşekkür plaketi, karşılaşmaların en iyi kadın ve erkek golcüleri ile kalecilerine de ödülleri verildi. Engelli dostu projeleri ve şampiyonaya katkıları nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek adına verilen plaketi ise EGO Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu, Milletvekili Tülay Selamoğlu’ndan aldı.

Büyükşehir Belediyesi’nin Gençlik Parkı’nda düzenlediği etkinlikler ise yağmura rağmen yine büyük ilgiyle gerçekleşti. Yağmurun getirdiği bereket ile sahneye çıkan sevilen sanatçı Sami Savni Özer, sevilen eserleri Başkentliler için seslendirdi. Tasavvuf müziğinin en güçlü seslerinden Özer, çocuk yıllarından bu yana ilgilendiği musiki dalındaki başarısını bir kez daha Gençlik Parkı’nda dinleyicilerle paylaştı. Ankara’da olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu dile getiren Özer, Ramazan etkinliklerine emeği geçen herkese teşekkür etti.

ANKARA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]