Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Rohingyalıların çocukları, yokluk içinde eğitime devam ediyor (Özel)

Bangladeş ile Myanmar sınırındaki Cox’s Bazar bölgesindeki Ukhiya köyündeki Anondo Okulu yokluk ve çaresizliğe rağmen eğitim ve öğretime ara vermiyor. Myanmar’ın Arakan (Rakhine) bölgesinden zulüm ve katliamdan kaçarak Bangladeş’e sığınan Rohingya Müslümanlarına çocuklarının da baraka okul, sıra ve tahta gibi başlıca eğitim öğretim araçlarından mahrum.

Okulun beş sınıfının her yaştan öğrencisinin tek öğretmeni Rubina Akrev, Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, “Eğitim-öğretimi yerde yapıyoruz. Şiddetli muson yağmurlarında okulun çatı ve binası yıkılıyor. Sıra ve tahtamız yok öğrencilerim yerde naylonlar üzerinde çalışıyor. 35 öğrencimden sadece 15 öğrencinin ayağına giyebileceği bir şeyleri var.” dedi.

İmkânsızlıklar içerisinde çalışan Rubina Akrev, aylık gelirinin sadece 25 dolar olduğunu ifade ederek, “Pulse” adlı yerel sivil toplum kuruluşunun kendilerini desteklendiğini söyledi.

Kimse Yok Mu Derneği yetkilileri incelemede bulundukları Anondo Okulu’nun, kalem defter gibi kırtasiye ihtiyaçlarını karşılama sözü verdi.

YUNUS ERDOĞDU | COX’S BAZAR – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]