Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Rohingyalı Müslümanlar ölümle ve açlık arasında sıkıştı (Özel)

Bangladeş’in Myanmar (Burma) sınırındaki Cox’s Bazar bölgesine mülteci geçişleri küçük guruplar halinde devam ediyor. Arakan (Rakhine) bölgesinden katliamdan kaçan Rohingya Müslümanlarını sınırın ötesinde ise açlık ve yokluk bekliyor.

Katliamdan kaçan Rohingya Müslümanlarının 1993’ten beri sığındığı Cow’s Bazar bölgesindeki kamplarda ümitsizlik ve çaresizlik hâkim. Rohingya Müslümanları, dış yardımlarla kamplar bölgesinde hayatta kalmaya çalışıyor. Cox Bazar’daki sadece bir kampta resmi rakamlara göre yaklaşık 6 bin ailenin fertlerinden oluşan 70 bin kişi yaşıyor.

Aralıksız yağan muson yağmurları da derme çatma barakalarda hayat mücadelesi veren Rohingya Müslümanları imkânsızlıklara alışmış durumda.

Sadece çocukların güldüğü kamplardaki derme çatma yerlerde insanlar sütünden faydalandıkları keçiler ile birlikte kalıyor.

Kısa bir süre önce yapılan gıda yardımı sırasında yaşanan arbede yaralandığını belirten kamp sakini Muhammed Abdurrahim yaralarını göstererek kamplara yardımların hakkıyla ulaşmadığını ve yardımların dağıtımlarının iyi şekilde organize edilemediğini belirtti. Abdurrahim pirinç dağıtımı sırasında ezilerek ölenlerin olduğunu ve yardımların kendilerinden zorla başkaların aldığını söyledi.

Kamptaki Dildar Begam adlı kadın ise Burma’da yaşadıklarını ve Bangladeş’e geçtiklerinde ise çektikleri sıkıntıları anlattı. Yaşadığı barakada çaresizliklerini anlatan Ziyas Minata adlı bir anne ise, yerlerin çamur olduğunu ve çatıların yağan yağmurları içeri akıttığını anlattı.

Kucağında birkaç aylık bebeği olan Şayla İslam adlı kadın ise 15 metrekare alanda 3 aile birlikte yaşadıklarını ciddi manada erzak sıkıntısı çektiklerini söyledi.

Öte yandan Kimse Yok Mu Derneği 70 bini aşkın kişinin kaldığı bu kampta kalan mültecilere; şeker, pirinç, yağ, patates gibi temel gıda malzemeleri dağıttımına aralıksız devam ediyor.

YUNUS ERDOĞDU | COX’S BAZAR – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]