Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Japonya’da halk erken genel seçim istiyor

Japonya’da meclisin üst kanadı yeni sosyal güvenlik yasası ile KDV’nin artırılmasına ilişkin tasarıyı görüşmeye başlarken, halkın da erken genel seçim istediğini ortaya çıktı. Son yapılan kamuoyu yoklamasına göre, seçmenlerin yüzde 58,3’ü tasarıların yasalaşmasıyla meclisin alt kanadının yenilenmesinden yana olduğunu söyledi. Halkın yüzde 36,9’u seçimlerin en kısa zamanda yapılmasını talep ederken, yüzde 22,3’ü yılbaşına doğru yapılmasından yana olduğunu belirtti. Yüzde 18,3’ü ise meclisin iki kanadının da aynı ayda yenilenmesinden yana olduğunu kaydetti.

Kamuoyu araştırmasına göre halkın yüzde 18,6’sı muhalefetteki Liberal Demokrat Parti’ye (LDP) destek verirken, yüzde 14,9’u ise iktidardaki Demokrat Parti ile LDP’nin koalisyon hükümeti kurmasından yana olduğunu ifade etti. Sosyal güvenlik yasası ile KDV’nin artırılmasına yönelik çalışmalar iktidar partisinde ayrılıklara yol açmıştı. Partinin ağır toplarından Ichiro Ozawa, bu yasa tasarıları nedeniyle partisinden ayrılarak Önce Halk Partisi’ni kurmuştu.

TOKYO – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]