Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türk Judo Milli Takımı 11 madalya kazandı

Türkiye Judo Federasyonu’nun düzenlediği 26. Boğaziçi Avrupa Kupası Judo Turnuvası’nın (Senıor European Cup 2012) ilk gününde Türk Milli takımı 11 madalya kazandı.

Ahmet Cömert Spor Salonu’nda başlayan ve 28 Ülkeden yaklaşık 300 sporcunun katıldığı şampiyonanın ilk günü sonunda milli takım, 2 altın, 3 gümüş ve 6 bronz olmak üzere toplam 11 madalya kazandı.

Turnuva hakkında bilgi veren Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, 28 ülkeden Türkiye’nin de dahil olduğu yaklaşık 300 judocunun katıldığını söyledi. Fatih Uysal, turnuva başlangıcında judo tekniği ile 24 saat aralıksız judo atışı yaparak Guinness Dünya Judo Rekorunu kıran 70 yaşındaki Namık Ekin’i tebrik etti. Uysal, “Olimpiyat öncesi bazı sporcular da buraya gelerek yarıştı. Oldukça çekişmeli maçlar oldu. İlk gün 2 tane altın olmak üzere toplamda 11 madalya aldık.” dedi.

Judo Federasyon Başkanı, Avrupa Kupası adı altında gerçekleştirilen 26. Boğaziçi Avrupa Kupası Judo Turnuvası’nın son kez yapıldığını ifade etti. Uysal, “Bu turnuva misyonunu tamamlamış oldu. Artık 5-6 Ekim tarihinde İstanbul’da Boğziçi Word Cup adıyla olimpiyat puan maçı olarak devam edecek. Yani ekim ayında Dünya Kupası olarak anılacak.” diye konuştu.

48 kiloda altın madalya kazanan Dilara Lokmanhekim de, Türkiye adına alınan bu başarıdan dolayı çok mutlu olduğunu kaydetti. Bir yıldır bu müsabakaya hazırlandığını dile getiren Lokmanhekim, “Yaklaşık 20 gündür kamptayız, buraya hazır gelmiştik. Genelde Türk arkadaşlarla maç yaptım. Madalya kazanmak güzel bir duygu, bunun devamını Avrupa ve dünya şampiyonalarında getiririz. Olimpiyatlara iki sıkletle gidiyoruz, burada da inşallah madalya alırız.” şeklinde konuştu.

Son saniyelerde İtalyan rakibi Matteo Marconcini’yi yenen Türk sporcu Tanju Şorli ise, izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. Bugün sona erecek turnuvada, yapılan müsabakaların ardından kategorilerinde birinci olan sporculara akşamki finallerin bitiminde madalyaları verilecek.

İLHAN ÇULHA | İSTANBUL – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]