Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Rusya’nın 18 yıllık DTÖ hayali gerçek oldu

Dünya Ticaret Örgütü’ne (DTÖ) üyelik konusunda 18 yıldır devam eden görüşmelerin ardından Rusya parlamentosunun alt kanadı, ülkenin örgüte üye olmasını onayladı.

Yapılan oylamanın sonucuna göre Rusya otuz gün sonra Dünya Ticaret Örgütü’nün 156’ncı üyesi olacak. Rusya’nın DTÖ üyeliği ile ilgili artı ve eksileri ise tartışılmaya devam ediyor. Rusya’nın 1,9 trilyon dolar gayrisafi yurtiçi hasılaya sahip ekonomisi üyeliğin ardından bazı temel sektörlerde yabancı yatırımlara açılacağı gibi, ülkenin ithalat vergilerini de indirmesi gerekecek. Rusya’nın DTÖ üyeliği iki yılda 13,5 milyar dolar bütçe kaybına neden olacak. Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma’da konuşan Ekonomi Bakanı Andrey Belousov, DTÖ üyeliği ile birlikte 2013’te 5,7 milyar dolar ve 2014’te de 7,8 milyar dolar bütçe kaybı yaşayacaklarını açıkladı.

FARUK AKKAN | MOSKOVA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]