Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

ABD: Rus savaş gemileri Suriye’ye silah taşımıyor

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Patrick Ventrell, Rus savaş gemilerinin Suriye’nin Tartus limanını ziyaret etmelerinde herhangi bir problem görmediklerini açıkladı. Amerikalı yetkili Moskova’nın Şam yönetimine herhangi bir silah sevkiyatı yapmadığına inandıklarını ifade etti.

Rusya’nın önceki gün Suriye’ye yen silah satışını yasaklamasının ardından, dün farklı filolardan yola çıkan Rus savaş gemilerinin hedefinin Tartus limanı olduğu açıklanmıştı. Moskova gemilerin seferini eğitim amaçlı olarak açıklamıştı.

Rus basınında yer alan bilgilere göre Ventrell yaptığı değerlendirmede, “Biz bazı basın yayın organlarında Rus savaş gemilerinin Tartus deniz üssünü ziyaret edeceği ile ilgili haberleri gördük. Gemilerin misyonu Suriye krizi ile bağlantılı değil. Bunun doğru olduğunu umuyoruz” dedi.

ABD’nin Rusya’nın Suriye yönetimine herhangi bir silah taşımadığına da inandıklarını ifade eden Ventrell, “Biz Rus savaş gemilerinin Tartus’da yakıt tedariki yapacağı ile ilgili bilgi aldık. Suriye limanlarına farklı bir ziyaret olsa, durum farklı olurdu” şeklinde konuştu.

Daha öncede Amerikalı yetkililer Rus savaş gemilerinin Tartus deniz üssünü kullanmalarını tehdit olarak görmediklerini açıklamıştı.

FARUK AKKAN | MOSKOVA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]