Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Foto GaleriSiyasetTürkiyeVideo

[ÖZEL] İşte Cumhurbaşkanlığı’na talip olan ilk beş isim!

Aday isimleri ortaya çıkmaya başladı.

AKP Genel Başkanı Recep T. Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin görüşmesi sonrası seçimlerin 3 Kasım 2019’dan 24 Haziran 2018’e çekilmesi, gözleri cumhurbaşkanlığına aday olacağını açıklayan isimlere çevirdi.

İşte başkan aday adayların listesi:

Recep T. Erdoğan:

En büyük destek AKP’den değil her zaman seçimlerle yolunu açan eski dosttan geldi. Erdoğan’ın sözcüsü, Devlet Bahçeli, adaylarının Erdoğan olduğunu söyledi.

Bahçeli, cumhurbaşkanı adayı ile ilgili açıklamasında “MHP ittifak olursa ittifakla, olmazsa kendi partisi olarak milletvekilliği seçimlerine girer, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise Yenikapı ruhuyla hareket ederek, Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleme kararı alır. Bu kadar nettir.”

Meral Akşener:

“Arkadaşlarımız canlı heyecanlı. İktidar partisinin en önemli alternatifinin İYİ Parti olduğu ortaya çıktı. Abiler korktu. Ben bu abilerin korktuğunu biliyordum ama bu kadar korktuklarını düşünmüyordum.

Bu seçimin bizim açımızdan herhangi bir problemi yok. İYİ Parti bu seçimin bir an önce olmasını arzu etti. 15 Temmuz’da yaparlar demiştim. Abileri tanıdığım için haklı çıktım. Seçim çalışmalarına başlıyoruz. Seçim güvenliğini, sandıkların güvenliğini sağlamak çok önemli.Biz 16 Nisan’a çalıştık. Partimizi kurarkem çalıştık. 16 Nisan’da 37’ye gitmişiz, 5.5 ayda 54 il olacak. Biz buradayız, varız.

Ben cumhurbaşkanı adayıyım. 100 bin imzayla aday olacağım. Hangi kanunları çıkarırlarsa çıkarsınlar, siyaset simsarlarına söylüyorum, korkunun ecele faydası yok.Türkiye uçacaktı, kaçacaktı ya. Erdoğan, ekonominin yıkık durumda olduğunu ve bir an önce seçime giderek paçayı kurtarmaya çalışıyor.

İyi Parti hem cumhurbaşkanlığını, hem de iktidarı alacak. Türkiye’nin nefes almaya ihtiyacı var, gerilmekten bıktığını biliyorum. Artık kusma haline geldiğini biliyorum. Bu nefes almayı İyi Parti’nin kadroları sağlayacak. Bir kere daha söyleyeyim, biz birinci kongremizi 10 Aralık’ta tamamladık. 68 il ve ilçe teşkilatı kuruldu. O günden itibaren saydığımız 10 Haziran’dan itibaren seçime girmeye hazırız. İyi Parti’ye engel çıkarmak için bazı hukuk dışı davranışlara girildiği takdirde. Siyasileri, bürokrasiyi uyarmak isterim, hakkını koruyamayan kimsenin hakkını koruyamaz. Abilerin ne kadar korktuğunu görmüş olduk, seçimler hayırlı olsun.”

 

Doğu Perinçek:

Vatan Partisi 2019 yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimindeki aday adayını 27 Ocak 2018’de yaptığı olağanüstü kurultayda açıkladı. Vatan Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı partinin genel başkanı Doğu Perinçek oldu.

Aday adayı Perinçek: “Korku içindeler ne için bu kadar telaş. Erdoğan ve Bahçeli’nin evvelden anlaştıkları belli. İkiside korku içerisinde. MHP siliniyor. Varlıklarını kene gibi AKP’nin sırtına yapışarak sürdürmeye çalışıyorlar. Yapılan seçim çok sayıda insanın hakkını hukukunu yiyecek. Biz 50 bin imza topladık, kalanları da toplayıp seçimlere girebiliriz.”

 

Tuna Bekleviç:

2011 Genel Seçimleri’nde Edirne’den AKP milletvekili adaylığı bulunan bir dönem bazı AKP’li vekillere danışmanlık da yapan, anayasa değişikliği referandumunda Hayır Partisi kurarak ‘hayır’ kampanyasını yürüten Tuna Bekleviç, 2019 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığına adaylığını 26 Eylül 2017’de açıkladı. Bekleviç, Erdoğan ve AKP’ye yönelik olarak sık sık eleştirilerde bulunurken, 16 Nisan 2017’de yapılan anayasa referandumunun birinci yıl dönümünde (16 Nisan 2018) Ankara’dan Diyarbakır’a yürüyüş başlattı. Bekleviç yürüyüşünü sürdürüyor.

“Yolda yürürken kurusıkı mermi kovanlarını çok fazla görüyorum. Ben buna yollarda, kurusıkı hükümeti, kurusıkı ittifakı var diyorum.”

Levent Gültekin:

Gazeteci Levent Gültekin cumhurbaşkanlığı aday adaylığını sosyal medya hesabından bir video paylaşarak duyurdu. Gültekin videoda, “İktidar erken seçim kararı aldı. Bu bir seçim değil bu bir gasptır. İktidar ülkeyi gasp ediyor. 24 Haziran’da seçim demek ‘Ben seçimleri dün yaptım’ demek, ‘Benden başka ülkeyi kimse yönetemez’ demek. Bunu kabul edemeyiz, biz bu ülkenin evladıyız. Hepimizin seçme , seçilme ve özgürce yaşama hakkı vardır. Bu hakkımızdan vazgeçemeyiz. İnsan gibi ağız tadıyla dostça, kardeşçe, özgürce yaşamak için aday oluyorum” diye konuştu.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]