Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Gürcistan’dan sel felaketi yaşayan Rusya’ya yardım önerisi

Gürcistan, Rusya’nın güneyindeki Krasnodar bölgesinde en az 171 kişinin ölümüyle sonuçlanan sel felaketi için Moskova’ya yardım önerisinde bulundu. 2008 Ağustos’unda patlak veren 5 günlük Rus – Gürcü savaşının ardından 2 ülke arasındaki diplomatik ilişkiler kesilmişti.

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, Rusya’da yaşanan sel felaketinde ölenler için başsağlığı dileğinde bulundu. Saakaşvili’nin Basın Sözcüsü Manana Mandjgladze, “Krasnodar’da yaşanan üzücü felaketle ilgili Sayın Cumhurbaşkanı’nın adına hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Gürcistan Cumhurbaşkanı, Moskova’nın izin vermesi durumunda Gürcü arama kurtarma ekiplerinin bölgeye gönderilmesi talimatında bulundu. Ekiplerimiz doğal afetin yaşandığı yerlerde arama kurtarma çalışmalarına katılmak için deniz veya hava yoluyla Rusya’ya gitmeye hazır. Gürcistan ayrıca Rusya’ya insani yardım da göndermeye hazır. Konuyla ilgili talimatları İçişleri ve Dışişleri bakanlıkları da aldı” açıklamasını yaptı.

Rusya’nın Karadeniz kıyısı Krasnodar bölgesinde yaşanan sel felaketinde en az 171 kişi hayatını kaybetti. Ülkede 9 Temmuz yas günü ilan edildi.

FUAT SEFEROV | MOSKOVA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]