Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
DünyaHaberler

Putin felaket bölgesinde ölü sayısı 140’a yükseldi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, sel felaketinin yaşandığı Karadeniz kıyısında yer alan Krasnodar bölgesinde helikopterle incelemelerde bulundu. Helikopterle sel felaketinin vurduğu bölgeyi inceleyen Putin, zarar gören vatandaşlara yardımların bir an önce ulaştırılmasını istedi. Dün gece saatlerinde başlayan aşırı yağış ve sel nedeni ile ölü sayısı sürekli artarken, bölge yetkilileri sayının 140’ı bulduğunu açıkladı.

Bölgede arama kurtarma ve ilk yardım çalışmalarında bulunan kurumların temsilcileri ile bir araya gelen Putin, “Sel felaketinden zarar gören aile üyelerinin her biri için acil 10 bin ruble (300 dolar), bölge bütçesinden 50 bin ruble (1500 dolar) ve federal bütçeden de 100 bin ruble (3 bin dolar) destek sağlanacak. Yaşamını yitirenler içinse yakınlarına 1 milyon ruble (30 bin dolar) yerel bütçeden ve 1 milyon ruble de federal bütçeden tazminat ödemesi yapılacak” dedi.

Putin, Neberdjaevski su rezervuarının kapaklarının açıldığı ile ilgili iddiaları da yetkililere sordu. Rusya Çevre, Teknoloji ve Atom Denetleme Federal Servisi (Rostehnadzor) temsilcisi Artyom Plyuş’la telefonla görüşen Putin, Neberdjaevski su rezervinin teknik durumuyla ilgili bilgi aldı.

Devlet Başkanı’na plan dışı sel felaketine neden olacak şekilde bu rezervden suyun sıfırlanmasının mümkün olmadığı ve teknolojik olarak öngörülmediği bilgisi aktarıldı. Yetkililerin verdiği bilgiye göre, suyun azami düzeye ulaşması durumunda rezervden suyun aktarılması taşma borularla doğal şekilde gerçekleşiyor.

Putin’le birlikte bölgeye çok sayıda bakan ve Soruşturma Komisyonu Başkanı Aleksandr Bastrikin de geldi. 140’ın üzerinde vatandaşın yaşamını yitirdiği felaketin büyük çoğunluğun uykuda olduğu gece geç saatlerde geldiği belirtiliyor. İddialara göre aşırı doluluk nedeni ile Neberjhayevsk rezervuarının kapaklarını açan görevliler felakete neden oldu. Krasnodar bölge valiliği ise iddiaların doğru olmadığını, söylentiden ibaret olduğunu savunuyor.
Gelencik, Novorossisk ve Krımsk kentlerinde olağanüstü hal ilan edilirken, 9 Temmuz yas günü ilan edildi.

FARUK AKKAN | MOSKOVA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]