Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Rusya’da sağanak yağmur 78 can aldı

Rusya’nın Karadeniz kıyısı tatil kenti Krasnodar bölgesi Gelencik’te sağnak yağmur ve sel sonucunda en az 78 kişi yaşamını yitirdi. İlk gelen bilgilerde ölü sayısı 10 olarak açıklanmıştı.

Acil Durum Bakanlığı’nın açıklamalarına göre en az 5 kişi elektrik şebekelerinde çıkan arıza sebebi ile yaşamını yitirdi. Şimdiye kadar toplam 67 kişinin cesedine ulaşılırken, sele kapılan vatandaşlarla ilgili arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Cuma akşam saatlerinde şiddetlenen yağmur altyapının yetersiz olması sebebi ile caddeleri dere yataklarına dönüştürdü. Olağanüstü hal ilan edilen bölgede 320 ev kullanılamaz hale gelirken, binin üzerinde kişi evsiz kaldı.

17 elektrik istasyonu yeni arızalar oluşmaması sebebi ile kapatılırken, 20 bin kişiye dün geceden itibaren elektrik verilemiyor.

Acil Durum Bakanlığı Bölge sözcüsü afet bölgesinde durumun kısmen normale dönmeye başladığını, bölgeye sevk edilen kurtarma ekipleri ile baskın bölgesinin sulardan tahliye edilmeye çalışıldığını açıkladı.

Bölge polis sözcüsü Igor Jelyabin basına yaptığı açıklamada, “Krimski bölgesinde sadece 56 ceset bulundu. Novorossisk’te 2 kişi ve Gelencik bölgesinde de 9 ceset bulundu. Bunlardan biri de 10 yaşında bir çocuk. Kayıplar arasında 9 yaşında bir çocuk da var.” dedi.

Moskova’dan bölgeye giden arama kurtarma ekipleri çalışmalarını dün geceden itibaren sürdürüyor. Rus yetkili, bölgeye tatil için gelen turistlerden de kayıplar için tespit yapmaya çalıştıklarını belirtti.

Ostrovski ve Kirov caddelerinde sele dönüşen su yüksekliği bir metreyi aştı. Perm bölgesinde yaz kampında olan 200’ün üzerinde çocuk tahliye edilirken, tren yollarının da yarım metrenin üzerinde su baskını altında kalması sebebi ile bölgeye yönelik seferler iptal edildi.

FARUK AKKAN | MOSKOVA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]