Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Türkçe olimpiyatları heyecanı başlıyor

Türkçe Olimpiyatlarını duymayanınız yoktur. Bu olimpiyatlar Türkiye için, Türkçe için, dünya barışı ve kardeşliği için atan kalplerin bir araya geldiği dev bir organizasyondur.

Türkçe olimpiyatları daha çok Ankara ve İstanbul’da yapılan kısmı ile bilinmektedir. Bu işin bir de perde arkası vardır. 120 ülkede hummalıca sürdürülen bir hazırlık çalışmasının neticesidir. Bu hazırlıkların neticesidir televizyonlara, gazetelere, radyolara yansıyan. Her ülke kendi çapında ciddi hazırlıklar yapar. Öğretmeni, öğrencisi, idarecisi, esnafı, aileleri, konsoloslukları, elçilikleri, mahalli eğitim birimleri bu olimpiyatlar için ellerinden gelen tüm çabayı gösterirler. Yani buzdağının görünmeyen kısmını bu saydıklarımız teşkil eder. Kısacası birlikte yapılan bir çalışmadır Türkçe Olimpiyatları. Yorucu ve uzun bir zaman gerektiren uğraştır.

Ukrayna’da yapılacak olan Türkçe Olimpiyatları Ukrayna Finaline kısa bir zaman kaldı. Olimpiyat organize komitesi, okullar, üniversiteler artık bir yıllık çalışmalarının sonuna doğru yaklaşıyorlar. Heyecan yükselmeye başlıyor. Bu heyecan 26 Mart 2011 tarihinde zirveye ulaşacak ve başarılı olanlar semeresini alacaklar.  

Türkçe Olimpiyatları Ukrayna Finaline bu yıl 20 kurumdan 186 öğrenci yarışmacı olarak katılacak. Her yıl ilginin daha da arttığı olimpiyatlarda bu yıl ciddi rekabetlerin yaşanacağının sinyalleri gelmeye başladı. Geçen yılın en başarılı kurumları Odesa Milli Meçnikov Üniversitesi ve Odesa Çernomorskiy Lisesi bu yıl da hazırlıklarını ciddi bir şekilde sürdürüyor. Ama onlar da işlerinin bu yıl zor olduğunu çok iyi biliyorlar. Çünkü Kiev Milli Taras Şevçenko Üniversitesi, Kiev Doğu Dilleri Lisesi bu yıl da yine zirveyi zorlayarak madalyalara ortak olmayı hedefliyor. Bunun dışında bu yıl sürprizlerin yaşanacağı ve yeni eğitim kurumlarının kendilerini göstereceği bir yıl olacak gibi görünüyor.

Ukrayna Türkçe alanında yükselen bir başarı grafiği çizerken gelecek yıllarda Türkiye’deki olimpiyatlarda da isimden söz ettireceğe benziyor. Geçen yıl Ankara ve İstanbul’da gerçekleştirilen Türkçe olimpiyatları finalinde 2 gümüş 4 bronz madalya ile 6.grupta 16 ülke arasında 3. sırada yer almıştı. Ukrayna bu yıl çıtayı daha da yükseltmeyi hedefliyor.

Bekleyip göreceğiz.

Not: Daha detaylı bilgi almak isteyenler için Türkçe Olimpiyatları Ukrayna web sayfası;
www.turkceolimpiyatlari.com.ua

Tarkan Tekten, Güney Ukrayna Milli Pedagoji Üniversitesi, Türk Dili Öğretim Görevlisi

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]