Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Bu kitabı hemen okumak zorundasınız!

Arjantin’de bir yayınevi, kitap okuma hızını ve satışlarını aynı anda artırmak için ilginç bir yöntem geliştirdi. Özel bir teknik kullanarak içeriği zamanla kaybolan bir kitap tasarlayan yayınevi, hazırladığı ilk kitabı ‘Bekleyemeyen Kitap’ konseptiyle okuyuculara sundu. Latin Amerika öykülerinden oluşan ve ‘Gelecek Bizim Değil’ başlığını taşıyan eser, kitapçılara dağıtımının yapılmasının ardından yok sattı. Uçucu mürekkep kullanılarak hazırlanan kitap, paketinden çıkartıldığı andan itibaren 2 ay içinde boş sayfalara dönüşüyor.

Tanıtım videosunda “İlk denemesinde okuyamayanlar bir daha asla okuma şansı bulamayacak.” sloganını kullanan yayınevi, bu konsepti ikinci baskısını yapmayacak kitaplar için kullanacağını duyurdu. Editörün yayınlandığı basın duyurusunda yeni konseptin okuyucuları motive etmeyi ve yayıncılık dünyasına farklı bir bakış açısı getirmeyi amaçladığı belirtildi. Ağzı kapalı ve hava almayan bir paket içinde satışa sunulan kitabın sayfalarındaki yazı, hava ve güneşle temas edince 60 gün içinde tamamen siliniyor. Bu sebeple kitabı alan kişinin, bu kitabı bir an önce okumaya başlaması ve yazılar silinmeden önce okumayı bitirmesi gerekiyor.

Paketin dış yüzünde “Dikkat bu kitabın içeriği iki ay içinde yok olur.” yazan kitap için yapılan yorumlar ise ikiye ayrılıyor. Bazı okuyucular bu deneyimi gereksiz bir icat olarak değerlendirirken bazıları da ‘dâhice bir fikir’ şeklinde yorumluyor.

Daha çok yeni yazarları teşvik için hazırlandığı belirtilen konseptin sorumlusu ise yaptığı açıklamada “Kitaplar bir kütüphanenin tozlu raflarında aylarca hatta yıllarca bekleyebilir. Ancak edebiyatın yeni vaatleri, bir kitabın ikinci baskıya ulaşması için yayınevlerinin daha çok şeyi bilmesini gerektiriyor. Bu sebeple bu kitap kendisini yok ederek yeni yazarların yok olmamasına çalışıyor.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]