Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna Milliyetçi Hareketi Partisi: ‘Türkler kendi milli değerlerini korur’

Rusçanın resmi dil olmaması için gerektiğinde silahlı mücadele çağrısında bulunan Ukrayna Milliyetçi Özgürlük (Svoboda) Hareketi Partisi Lideri Oleg Tyagnıbok Cihan’a özel açıklamasında;

“Türkler kendi milli değerlerini korur. Kahramanlarına saygı duyar. Türkiye’nin bağımsızlığını korumak için mücadele eden Atatürk’ün her yerde anıtı var. Bugün gördüğünüz şeyler belki küçük adımlar ama milli değerlerimizi korumak için. Şu anda hükümetteki milyarderler kulübü Moskova’dan her gelen talimatı uygulamaya hazır. Stratejik kuruluşları ve topraklarımızı satmaya hazırlanıyorlar. Dün bizim için kutsal olan dilimizi yok etmeye yönelik bir girişimde bulunuldu.” diye konuştu.

Ankara’da Türkçenin yol edilmesine ilişkin bir adım atılsa siz de tepki gösterirdiniz diyen muhalif lider Oleg Tyagnıbok, Rusya, Polonya ve Türkiye’nin komşu ülkeler dâhil bütün ülkelerin toprak bütünlüğüne saygı duyduklarını tek istediklerin kültür ve dillerini korumak olduğunu söyledi.

Mücadelenin çeşidinin duruma göre değişeceğini ifade eden Tyagnıbok, hâlihazırda ülkede yeni bir sürecin başladığı bilgisini verdi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]