Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna, yapım aşamasındaki AVM sıralamasında dördüncü sırada

Ukrayna, yapım aşamasındaki alışveriş merkezleri sıralamasında 4. sırada yer alıyor. İlk sırada ise 2,3 milyon metrekarelik yeni alan inşasıyla Rusya bulunuyor.

Retail News’de yayınlanan Cushman & Wakefield kaynaklı araştırma sonuçlarına göre yapım aşamasındaki alışveriş merkezleri sıralamasında Rusya ve Türkiye’nin ardından ilk 5’te yer alan ülkeler sırasıyla; Fransa, Ukrayna ve İtalya şeklinde sıraladı.

Avrupa’da yapımına devam edilen en büyük ölçekli projelerden 3’ü (Mall of Istanbul, Marmara Park, Emaar Shopping Centre) de İstanbul’da yer alıyor.

Kira fiyatları en yüksek alışveriş merkezleri ise İngiltere ve Fransa’da bulunuyor. Türkiye de gerek talep gerekse kira fiyatları açısından yapancı sermayeli perakendecinin cazibe merkezi olmayı sürdürüyor. Avrupa’da geçtiğimiz yılın ikinci yarısında alışveriş merkezi arzı 3,6 milyon metrekareye yükselirken, 2011 yılı boyunca bu artışın toplamda 5,9 metrekareyi bulduğu ifade ediliyor.

2010’dan bu yana alışveriş alanlarındaki artış neticesinde doğu Avrupa topraklarına mevcudun yüzde 65’i oranında yeni alışveriş alanı eklendiği, 2012-2013 yıllarında tamamlanacak alışveriş merkezlerinin de tahmini 10,9 milyon metrekare yeni alışveriş alanı sunacağı kaydedildi. Bu sayede perakendecilere 6,4 milyon metrekarelik kullanılabilir alanın mağaza olarak kullanma imkânı sunulduğu belirtiliyor.

KİEV | CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]