Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Euro 2012, Donetsk’e yaklaşık 37 milyon dolar kazandırdı

Avrupa futbol Şampiyonası Euro 2012’nin dün Donetsk’te oynanan son maçının ardından Donetsk Belediye Başkanı Aleksandr Lukyançenko’nun üç hafta içinde şehir bütçesine yaklaşık 37 milyon dolar ek gelir girdiğini belirtti.

Aleksandr Lukyançenko: “Bizler hem taraftarlar hem de şehir sakinler için tüm şartları oluşturabildik. Euro 2012 organizasyonunda emeği geçen herkese başta, Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’e, Şahtar Futbol Kulübünün Başkanı Rinat Ahmetov’a, ‘Donbass-Arena’ stadı personeline, UEFA yöneticilerine, gönüllü destekçilere ve şehir sakinlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Lukyançenko, Euro 2012’nin başladığı 3 hafta içerisinde şehirlerini 70 bin kişi otomobil ile 70 bin kişi demir yoluyla ve 57 bin kişi hava yolu olmak üzere şehre 300 binden fazla taraftar geldiğini söyledi.

Rusya’dan gelen 39 bin taraftarın gelen taraftarların yüzde 60’ını oluşturduğunu belirten Lukyançenko Fransa’dan 15 bin 700 ve İngiltere’den 15 bin 300 futbol severin maçlar için geldiğini belirtti.

‘Donbass-Arena’ stadında oynanan her maçında ortalama 45 bin kişi bulunuyordu ve Ukrayna-Fransa karşılaşmasında ise 50 bin kişi izledi.

Donetsk Uluslararası Havaalanı şampiyona süresince bin 372 uçağa hizmet verirken yarı final maçın oynandığı günde 2 bin 321 uçak sefer yaptı.

Donetsk Şehri’ndeki otel, pansiyon, kaplıca merkezleri ve kamping alanlarında misafirler karşılamak üzere 13 bin 118 kişilik yer ayarlanmıştı.

Öte yandan Donetsk Şehri’nin Emniyet Müdürü Yuriy Sednev ise şampiyona süresince kayıtlara hiç taraftar kavgası geçmediğini açıkladı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]