Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Türkiye’nin dünya kupası yolculuğu kötü başladı

Türkiye (A) Milli Futbol Takımı, 2014 Dünya Kupası Elemeleri D Grubu ilk maçında Hollanda ile karşı karşıya geldi. Karşılaşma, Hollanda’nın 2 – 0’lık üstünlüğüyle sonuçlandı. Goller Van Persie ve Luciano Narsingh’den geldi.

Stat: Amsterdam Arena

Hakemler: Carlos Velasco Carballo, Roberto Fernandez, Juan Carlos Jimenez Yuste (İspanya)

Hollanda: Krul 6, Janmaat 5 (Dk. 46 Van Rhijn 5), Heitinga 6 (Dk. 86 Vlaar ?), Martins Indi 6, Willems 5, Clasie 4 (Dk. 50 Fer 4), Narsingh 5, Strootman 5, Van Persie 7, Sneijder 7, Robben 7

Türkiye: Tolga 5, Hasan Ali 5, Semih 6, Ömer 5, Emre 4 (Dk. 60 Nuri 4), Hamit 6, Tunay 5 (Dk. 81 Mevlüt ?), Arda 6, Mehmet Topal 6, Sercan 4 (Dk. 70 Burak 3), Umut 5

Goller: Dk. 17 Van Persie, Dk. 90+3 Narsingh (Hollanda)

Sarı kartlar: Dk. 42 Hasan Ali, Dk. 66 Tunay (Türkiye), Dk. 88 Willems (Hollanda)

KARŞILAŞMANIN ÖNEMLİ DAKİKALARI

2014 yılında Brezilya’da düzenlenecek 20. Dünya Kupası Finalleri öncesinde Avrupa Elemeleri’nde heyecan bugün başladı. A Milli Futbol Takımı, D Grubu’ndaki ilk maçında bu akşam deplasmanda, grubun en önemli ekibi Hollanda ile karşı karşıya geldi.

1. dakikada kazanılan korner ataşını sol köşeden Arda kullandı. Ceza sahası içine gelen topa Ömer yükselip kafayı vurdu, meşin yuvarlak uzak direği sıyırarak auta çıktı.

14. dakikada Türkiye gole çok yaklaştı. Bu dakikada Tunay’ın taşıdığı cizgiye inip içeriye çıkardığı topta kaleci Krul boşa çıktı, Martins İndi’nin ters kafa vuruşunda top ağlara giderken Hollandalı oyuncu ikinci bir hamleyi yaparak çizgi üzerinden topu ayaklarıyla çıkardı ve gole izin vermedi.

17. dakikada Hollanda öne geçti. Bu dakikada Sneijder’in soldan gönderdiği topa ceza sahası içinde Arda’ya rağmen iyi yükselen Van Persie kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi: 1 – 0.

23. dakikada gelişen Türkiye’nin atağında Sercan topla birlikte rakip ceza sahasına geldi, bekletmeden vuruşunda defansa da çarpan top kaleci Krul’da kaldı.

24. dakikada Arda mutlak gol pozisyonunda topu dışarı vurdu. Rakibe pres yapan ve Willems’ten topu çalan Arda Turan ceza sahası dışında kaleciyle karşı karşıya kaldığı anda vuruşunu yaptı, ancak meşin yuvarlak yandan az farkla auta çıktı

29. dakikada Hamit’in kaptırdığı topu kapan Hollanda’dan Narsingh atağı sürükledi, Robben’e topu aktardı bu oyuncunun vuruşunda defanstan dönen topu Narsingh ceza yayı içinde önünde buldu, vuruşunda ise meşin yuvarlak yandan az farkla auta çıktı.

32. dakikada kazanılan serbest vuruşta Hamit sağ çaprazdan topu ceza sahası içine gönderdi. Umut, ceza sahası içinde yükselip kafayı vurdu, ancak meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

40. dakikada Türkiye Umut’la gole yaklaştı. Bu dakikada Strootman’nın Arda’ya yaptığı faulde atışı Tunay kullandı. Ceza alanı içine gelen topa Umut kafayı vurdu ama top üst direkten döndü.

Kalan dakikalarda Türkiye’nin beraberlik arayışı, Hollanda’nın da farkı açma çabası gol getirmeyince ilk yarı 1 – 0 Hollanda’nın üstünlüğünde sona erdi.

57. dakikada gelişen Türkiye’nin atağında Hamit, ceza sahası dışında defanstan seken topu önünde buldu, sert ve düzgün vurdu, ancak kaleci Krul, yumruklarıyla topu uzaklaştırdı.

64. dakikada gelişen Hollanda atağında Robben topla birlikte ceza sahasına girdi, soldan aut çizgisine indi, içeriye çıkardığı topa ön direkte Van Persie istediği gibi vuramadı ve suratına çarpan top auta çıktı.

65. dakikada Arda’nın sürüklediği ve sağ kanattan çizgiye inip içeriye çıkardığı topa Sercan kafayı vurdu, ancak meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

72. dakikada Semih’in Robben’e yaptığı faulde atışı Sneijder kullandı. Barajı geçen top sağ alt köşeye giderken kaleci Tolga yatarak topu control etti ve gole izin vermedi.

90+3. dakikada Hollanda farkı ikiye çıkardı. Türkiye’nin gol aradığı ve hucüm yaptığı dakikada Mevlüt’ün hatasından kazanılan topu Hollanda defans oyuncuları uzun oynadı. Narsingh ilerde topla buluştu, kaleci Tolga ile karşı karşıya kaldığı anda ceza sahasına girer girmez aşırtma bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 2 – 0.

Kalan dakikalarda da baskın görünen Hollanda mücadeleyi Van Persie ve Narsingh’in golleriyle 2 – 0 kazandı.

Milliler siyah bantla sahada

A Milli Takım, Hollanda karşısında son günlerde yaşanan olaylar sebebiyle kolunda siyah bantla sahaya çıktı

Savunmada Egemen yok

Ay – yıldızlılarda sakatlığı süren Egemen, sakatlığı sebebiyle bugünkü maçta forma giyemeyecek.

Kuyt 18 kişilik kadroda

Fenerbahçe’nin bu sezon Liverpool’dan transfer ettiği Hollandalı milli oyuncu Dirk Kuyt, bugün 18 kişilik kadroda yer alacak.

Hollanda’yla 9’uncu randevu

Daha önce Hollanda ile 8 kez karşılaşan milliler bu maçlarda 2 galibiyet, 3 beraberlik alırken, 3 maçta rakibine mağlup oldu. Bu maçlarda rakip fileleri 5 kez havalandıran milliler, kalesinde 8 gol gördü.

En deneyimli Emre

2002 Dünya Kupası’nda da milli takımın kadrosunda yer alan Emre Belözoğlu, bu maçta 86. kez milli formayı giyecek.

Avcı’nın ilk resmi maçı

17 Kasım 2011 tarihinde Guus Hiddink’in yerine göreve gelen Abdullah Avcı, milli takımın başında ilk resmi maçına çıkıyor. Genç teknik adam, ay-yıldızlı ekiple tamamı özel olmak üzere 7 maça çıktı. Türk Milli Takımı bu maçlardan 4’ünü kazanırken, 3’ünü yitirdi. Abdullah Avcı yönetimindeki maçlarda toplam 13 kez fileleri havalandıran milliler, kalesinde ise 9 gol gördü.

Son maçların en golcüsü Burak Yılmaz

Burak Yılmaz, Abdullah Avcı döneminde oynanan 7 maçta 3 gol kaydetti. Umut Bulut ve Ömer Toprak 2’şer gol kaydederek ön plana çıkan diğer oyuncular oldu.

BASRİ DOĞAN | AMSTERDAM – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]