Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Yemek

Dünyanın en peyniri Le Gruyère oldu

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan peynirin en iyilerinin seçildiği World Cheese Awards (Dünya Peynir Ödülleri) sahiplerini buldu. 42 ülkeden 4434 çeşit peynirin değerlendirildiği yarışmanın kazanan peyniri İsviçre’den oldu.

İsviçre’de üretilen gruyère (gravyer) peyniri, peynir alanında uzman jüri üyelerinin favori lezzeti oldu. Çiğ inek sütünden yapılan ve damakta erimesi ile bilinen peynir, olgunlaştırılarak son halini alıyor.

Galler’in Newport şehrinde düzenlenen yarışmada tüm peynirler kör tadım ile değerlendiriliyor. Peynir üreticileri, satıcıları ve uzmanları binlerce peyniri tek tek tadarak en iyisini seçmeye çalışıyor.

38 ülkeden katılım gösteren 265 jüri üyesi daha sonra peynirleri, görünüşleri, aromaları ve ağızda bıraktıkları tat ile değerlendirmeye alıyor.

Bu yıl aslen Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’de gerçekleşecekti ancak savaş nedeniyle yapılamadı.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]