Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukraynalılar dişini Banat ile fırçalayacak

Türkiye’de ağız ve diş sağlığı sektörünün önde gelen isimlerinden Banat’ın Satış Direktörü Yalçın Kaynak, Ukrayna ile ilişkileri geliştirdiklerini söyledi.

Banat Satış Direktörü Yalçın Kaynak, Retail News’te yayınlanan röportajında diş fırçası sektörünü değerlendirdi. Türkiye’nin diş fırçalama konusunda Avrupa’nın bir hayli gerisinde olduğunu dile getiren Kaynak, “Avrupa ülkeleri ile kıyaslandığında, kat etmemiz gereken mesafe bir hayli fazla görünüyor. Rakamsal değerlere baktığımızda, 2011 sonunda, geçen seneye oranla yüzde 19 artış görüyoruz. Bu rakamlar Avrupa standartlarının çok altında. İngiltere’de bir kişi yılda ortalama 2 fırça tüketirken, Türkiye’de yılda 4 kişiye 1 diş fırçası düşüyor ve İngiltere’de yıllık 500 gram olan kişi başı diş macunu tüketimi Türkiye’de Türk Dişhekimleri Birliği verilerine göre 55 gramda kalıyor.” diye konuştu.

Şirketin 2011 performansı ve 2012 hedefleriyle ilgili bilgiler de veren Banat’ın Satış Direktörü Kaynak, şunları aktardı:

“2011 yılında cirosal anlamda yüzde 31 büyüdük. 2012 yılı için yüzde 26 büyüme hedefliyoruz. Herkesin yüzde 6-7 büyümeyi konuştuğu, hatta küçülmekten bahsettiği bir dönemde iyi bir rakam olduğunu düşünüyoruz. 2015’e kadar da pazar payımızı yüzde 25’lere getirmeyi planlıyoruz. Kısacası, yurt içi pazarında zaten çok güçlü olan bir satış ve dağıtım organizasyonumuz var. İhracat açısından bakacak olursak da; bugün, ulusal ve uluslararası kuruluş ve şirketlerin markalarına özel (private label) üretim yapıyoruz ve 42 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Ortadoğu, Balkanlar ve Körfez ülkeleri başta olmak üzere 4 kıtada 42 ülkeye kendi markamız ile ihracat yapıyoruz. Son olarak, Angola, Pakistan, Katar, Ukrayna ve Cezayir ile dış ticaret ilişkilerimizi geliştirdik. Banat olarak her sene portföyümüze yeni müşteriler ve ülkeler ekleyerek ihracat rakamlarını daha da yükseltiyoruz.”

İSTANBUL | CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]