Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Zengin Ukraynalılar ava tankla gidiyor

Şehir içinde; Audi, Mercedes ve BMV gibi lüks otomobillerle gezen Ukraynalı zenginlerin yeni modası ava tankla gitmek.  

Zengin Ukraynalılar son dönemde sıfır kilometre fiyatları 100 bin doları bulan silahsızlandırılmış tanklarla ava çıkıyor. Tank ve zırhlı araçları ülkede ikinci el tank ve BTR araç sitelerinde 7 bin dolardan başlayan fiyatlarla bulmak mümkün.

İnternetten satış yapan siteler bu tür araçların duyuruları ile doldu. Yapılan açıklamalarda geçen yıllara göre oranla şu anda en çok talep edilen araçlar listesinde artık zırhlı araç ve tankların da olduğunu belirtildi.

Aleksandr isimli satıcı: “Bizler zırhlı araç, tanklar, muharebe ve keşif devriye aracı (BTR), helikopter ve uçak dahi satıyoruz. Tüm sattığımız araçlar Kiev’e 20 kilometre mesafede bulunuyor. Örnek olarak muharebe keşif devriye aracının fiyatı yaklaşık 10 bin dolar. Araç kaydında emniyette araç özel araç olarak değerlendiriliyor ve kaydı ile plaka alma işlemleri 2 hafta içerisinde bitiyor. Bu tarz araçları ehliyeti D grubu ile sürülebiliyor. Bizim müşterileriz arasında belediye başkanları ve diğer zenginler var” dedi.

Bu tür araçlara Kiev’den çok talep gelmediğini daha çok bölgelere satış yaptıklarını söyleyen Aleksandr, bu araçları nereden aldıkları sorusuna ise tüm araçlarını tamamının kanunlara uygun şeklinde elde edildiği ve satıldığı cevabını verdi.

Müşteriler bu tip araçları genellikle ava ya da balık tutmaya giderken kullanıyor. Öte yandan tank ve BTR’si olan kişilerin kendileri arasında değişik yarışma ve askeri karşılaşmalar düzenledikleri de biliniyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]