Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Atatürk Havalimanı, uçuş trafiği rekorunu bin 90 ile yeniledi

Atatürk Havalimanı, uçak trafiği ile tüm zamanların rekorunu kırdı. 2008 yılında en yoğun iniş-kalkış uçak trafiği 929, 2010 yılında 932 ve 4 Eylül 2011 tarihinde bin 69 uçak trafiğinin gerçekleştiği Atatürk Havalimanında, 15 Haziran’da 75 saniyede bir uçak iniş kalkış yaptı. 24 saat içinde iniş ve kalkış yapan uçak sayısı da bin 90’a ulaştı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada Atatürk Havalimanı’nın tüm zamanların rekorunu kırdığı bildirildi. Nisan ayında yolcu trafik sayısı ile Avrupa birincisi olan Atatürk Havalimanı’nın şimdi de uçak trafiği ile tüm zamanların rekorunu kırdığı vurgulanan açıklamada, şu bilgiler verildi:

“2008 yılında en yoğun iniş-kalkış uçak trafiği 929, 2010 yılında 932 ve 4 Eylül 2011 tarihinde bin 69 uçak trafiğinin gerçekleştiği Atatürk Havalimanında, 15 Haziran 2012 tarihinde ise tüm zamanların rekoru kırılarak 24 saat içinde iniş ve kalkış yapan uçak sayısı, bin 90’a ulaştı. Havalimanına 75 saniyede bir uçak iniş kalkış yaptı. 15 Haziran 2012 Cuma günü gerçekleşen bu yoğun hava trafiğinde, 548 uçak kalkış, 542 uçak da iniş yaparak, Atatürk Havalimanı’nda tüm zamanların rekoru kırıldı. Uçak trafiğinde ulaşılan bu rekor ile bir günde Atatürk Havalimanı’nı kullanan yolcu sayısı ise 114 bini buldu.”

Açıklamada Atatürk Havalimanı’nın sadece yolcu trafiği ile değil, yoğun uçak trafiği ile de Avrupa’nın en önemli havalimanlarından biri olduğunun da tescillemiş olduğu kaydedildi.

KİEV | CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]