Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Sigara senin bırakmadan onu bırakmanın bir yolu daha!

Sigarayı bırakmak mı istiyorsunuz? O zaman pahalı tedavileri, nikotin sakızlarını ya da bantlarını aklınızdan çıkarın.

Bilim adamları, sigarayı bırakmanıza yardımcı olacak kolay ve ucuz bir yöntem belirledi.

HuffingtonPost’ta yer alan habere göre, Buffalo Üniversitesi’nde görevli araştırmacılar, bol bol sebze ve meyve yiyenlerin sigarayı bırakmada daha başarılı olduğunu tespit ettiler. Sigarayı bırakmak isteyenlere yardımcı olacak yeni bir yol belirlediklerini söyleyen araştırmacılar, bunun gözleme dayalı bir araştırma olduğunu da sözlerine eklediler.

“Journal Nicotine and Tobacco Research” isimli dergide yayınlanan araştırmada, 25 yaş ve üzerindeki bin sigara tiryakisi incelendi. Araştırmacılar, katılımcıların sigara alışkanlıkları ve sebze-meyve tüketimiyle ilgili verdiği cevapları analiz ettiler. Sonra bu katılımcıları 14 ay boyunca takip ettiler.

Araştırmacılar, tüketilen sebze-meyve miktarı ile katılımcıların sigarayı bırakma olasılığı arasında bir bağ olduğunu tespit ettiler. Bol miktarda sebze-meyve tüketenlerin gün içinde ilk sigaralarını içme saatinin uzadığını, daha az sayıda sigara içtiklerini ve nikotin bağımlılığının azaldığını gördüler.

Bunun muhtemel nedeni olarak meyve ve sebzelerin kişinin tok hissetmesini sağlamak olduğunu söyleyen araştırmacılar, bu nedenle de sigara ihtiyacının azaldığını belirttiler. Araştırmacılar, diğer bir nedeni ise şöyle açıkladılar: “Meyve ve sebzeler sigaranın tadının daha kötü olmasına yol açıyor.”

2007 yılında Duke Üniversitesi Tıp Merkezi’nde yapılan çalışmada ise, araştırmacılar süt, meyve, sebze ve suyun sigaranın tadını daha kötü yaptığını gösterdiler. “Nicotine and Tobacco Research” isimli dergide de yayınlanan araştırmaya göre, kahve ve et ise sigaranın tadının daha güzel algılanmasını sağlıyor.

Zaman Online

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]