Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberlerİş Dünyası

TUİD ile Azeri petrol devi SOCAR, Ukraynalı yetimleri sevindirdi

Türkiye – Ukrayna İşadamları Derneği (TUİD) ile işbirliği yapan Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) ‘Ukrayna Çocuk Günü’ vesilesiyle ülkenin liman ve ticaret şehri Odesa’daki yetimleri çeşitli hediyelerle sevindirdi.

Bir süredir Odesa Solneçko Yetimhanesi’nde hayır faaliyetlerine devam SOCAR, son olarak TUİD’in önderliğinde Ukrayna Türk Toplumu’nun büyük maddi ve manevi fedakârlıklarıyla tadilat ve teşrifatı tamamlanan yetimhanede kalan yetimlere çeşitli armağanlar verdi.

Bu ve benzeri yardım faaliyetlerinin gelecekte de sürdüreceği ifade eden SOCAR Ukrayna Genel Müdür Yardımcısı Azi Aslanov;

“Daha önce bu projeye maddi yardımda bulunmuştuk ancak bunu yeterli görmedik, Ukrayna Çocuk Günü vesilesiyle minikleri küçük armağanlarla da olsa sevindirmeyi uygun gördük” dedi.

Azi Aslanov;

“Bizim kültürümüzde hayır işleri önemlidir, şirketler yalnız kar eden kuruluşlar değil, topluma karşı sosyal sorumlulukları da yerine getiren kurumlardır. Gelecekte de TUİD ile hayır temelli işbirliklerine devam edeceğiz” diye konuştu.

Resmi açılışı önümüzdeki dönemde gerçekleştirilecek Odesa’nın en büyük ikinci yetimhanesi Solneçko’da, yardım etkinliği esnasında duygulu anlar yaşandı.

TUİD ve SOCAR’a yardımlardan dolayı teşekkür eden Odesa Solneçko Yetimhanesi Müdürü Olga Panteleyava, 16 yıldır görev yaptığı yetimhaneye hiçbir dönemde bu kadar yardımda bulunulmadığını ve son dönemde birbiri ardına aldıkları yardımlarla, yetimhanede kalan 100’den fazla yetimi daha iyi bakabildiklerini söyledi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]