Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Azerbaycanlı iş adamı uluslararası yarışmayla Türkiye’yi sevdiriyor

Azerbaycanlı iş adamı, Mediser Turizm Seyahat Acentası ortaklarından Hudaverdi Memedbeyli, 3 yıldır Antalya’nın Alanya ilçesinde uluslararası dans ve koreografi yarışması düzenleyerek turist kazandırıyor.

Azerbaycanlı iş adamı Hudaverdi Memedbeyli’nin, 3 yıl önce başlattığı uluslararası dans ve koreografi yarışması, bu yıl 6 ülkeden bin 100 kişinin katılımıyla başladı. Yarışmanın ön elemeleri Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılmaya başlandı. Finali 12 Haziran’da İskele Meydanı’nda yapılacak olan yarışmaya Türkiye, Rusya, Kazakistan, Ukrayna, Azerbaycan ve Kırgızistan’dan bir çok ekip katıldı.

Amaçlarının, küçük yaştaki çocuklara Türkiye’yi sevdirerek, ileriye dönük turist kazandırmak olduğunu ifade eden Memedbeyli, yapılan yarışmada değişik dans gösteri grupları bulunduğunu söyledi. Memedbeyli, değişik folklor, mili danslar, aynı zamanda model dansların sergilendiği yarışmada, bir de genç yetenekler arasında şarkı yarışması yapıldığını söyledi.

Yarışmaya; Rusya’dan ve Kazakistan’dan jüri üyeleri bulunduğunu belirten Memedbeyli, “2015’te Alanya’ya yaklaşık 5 bin çocuk hedefliyoruz. Bu yıl bin 100 çocuk var. Amacımız hem turizme katkı, hem devletimize katkı, hem de Alanya’yı tanıtmak. Çocuklara genç yaşta Türkiye’yi sevdirmek hedefimiz. Ben Azerbaycanlı olarak Türkiye’yi çok seviyorum. Aynı milletiz. Onun için burayı çok seviyoruz. 3 yıldır bunu Türkiye aşkıyla yapıyorum. 2023 yılında bu sayıyı 15 bin veya 20 bine çıkartmamız lazım.” dedi.

MELİK EVREN | ANTALYA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]