Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Almanya: 1 – Portekiz: 0

Stat: Arena Lviv (Ukrayna)

Hakemler: Stephane Lannoy, Frederic Cano, Michael Annonier (Fransa)

Almanya:  Neuer, Hummels, Badstuber, Lahm, Boateng, Khedira, Schweinsteiger, Mesut Özil (Dk. 87 Kroos), Thomas Müller (Dk. 90+4 Bender), Podolski, Gomez (Dk. 80 Klose)

Portekiz:  Rui Patrıcio, Bruno Alves, Pepe, Fabio Coentrao, Joao Pereira, Miguel Veloso, Joao Moutinho, Raul Meireles (Dk. 80 Varela), Nani, Cristiano Ronaldo, Helder Postiga (Dk. 70 Nelson Oliveira)

Gol: Dk. 72 Gomez (Almanya)

Sarı kartlar: Dk. 13 Helder Postiga, Dk. 60 Fabio Coentrao (Portekiz), Dk. 43 Badstuber, Dk. 69 Boateng (Almanya)

Euro 2012 B Grubu maçında Almanya, Mario Gomez’in tek golüyle Portekiz’i 1-0 mağlup etti ve turnuvaya galibiyetle başladı. Maç boyunca iki topu direkten dönen Portekiz, özellikle son bölümdeki baskısıyla Almanya’ya adeta kabus yaşattı.

Maçın favorisi olan Almanya, mücadeleye de iyi başladı. Podolski ve Khedira’nın etkili oyunuyla Portekiz kalesinde gol fırsatları yakalayan Almanya, buna rağmen çok tehlikeli bir pozisyon üretemedi.

Portekiz ise ilk yarı boyunca, genelde oyunu kendi sahasında kabul edip, Cristiano Ronaldo ve Nani gibi hızlı oyuncularıyla kontra atak aradı. Almanlar da ceza sahası dışında denediği şutlar dışında ilk 45 dakikada pozisyon üretemedi.

Maçın ilk yarısının en tehlikeli pozisyonu ise Portekiz’den geldi. 45. dakikada Moutinho’nun sağdan kullandığı köşe vuruşunda top savunmadan sekti ve Pepe’nin önünde kaldı. Real Madrid’in savunma oyuncusu Pepe’nin şık vuruşu ise üst direğe çarpıp, kale çizgisinden sekti ve oyun alanına geri döndü. Bu pozisyonun ardından mücadelenin ilk yarısı da sona erdi.

İkinci yarıya da hızlı başlayan taraf Almanya oldu. 46. dakikada Müller’in ortasında Podolski çok sert vurdu ancak top savunmadan döndü. Dönen topa vuran Mesut Özil de Portekiz savunmasını geçemedi.

Dakikalar ilerledikçe Almanya, baskısını da artırdı. Mesut’un da oyuna ağırlığını koymasıyla Portekiz yarı sahasında gol arayan Almanya, aradığı golü de maçın 72. dakikasında Mario Gomez ile buldu. Sağ kanattan Boateng’in etkili ortasına çok iyi yükselen Gomez, bu kez golü yapmayı başardı ve Almanya’yı 1-0 öne geçirdi.

Golün ardından Portekiz’de savunma disiplini kayboldu. 77. dakikada hızlı gelişen Almanya atağında Müller, sağ kanattan çok iyi bir pas çıkardı Gomez’e. Almanya’yı 1-0 öne geçiren Mario Gomez, bu pasa yetişemedi ve mutlak bir gol fırsatından yararlanamadı.

81. dakikada ise Portekiz etkili oldu. Maç boyunca fazla varlık gösteremeyen Cristiano Ronaldo, ceza sahası dışından çok sert bir şut çıkardı. Kaleci Neuer, bu topu güçlükle kornere çeldi ve Portekiz’e beraberlik şansı tanımadı. 84. dakikada ise Nani’nin soldan ortasında top, direkt olarak kaleye gitti. Bu top, Neuer’in bakışları arasında üst direkten döndü.

Maçın kalan bölümlerinde yoğun baskısını sürdüren Portekiz, golü bulamadı ve mücadele Almanya’nın 1-0’lık üstünlüğüyle tamamlandı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]