Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukraynalı akademisyenler Kültür Şöleni’ne hayran kaldı

Bu yıl 10’uncusu yapılan Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında, İstanbul Fuar Merkezi’nde Kültür Şöleni düzenlendi. Dünyanın dört bir yanından gelen ülkelerin kendine özgü stantları göz kamaştırdı.

Ziyaretçi akınına uğrayan Kültür Şöleni’nin açılışına; İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, dünyanın çeşitli ülkelerinden protokol yetkililerinin yanı sıra Diyalog Avrasya Platformu Dönem Başkanı Milli Taras Şevçenko Üniversitesi Tarih Prof. Volodymyr Serhiyçuk, eski Ukrayna Milletvekili Hukuk Prof. İvan Bilas, Ukrayna Yazarlar Birliği Başkanı Viktor Baranov, Ukraynalı Tarihçi İgor Gırıç ve DAP Ukrayna Koordinatörü Gökhan Demir de ziyaret etti.

Açılış konuşmasında Kadir Topbaş, görevi gereği yurt dışına yapmış olduğu ziyaretlerde Türk Kolejlerini ziyaret ettiğini belirtti.

Topbaş;

“Birçok ülkede gidin bakın orada ya bir dernek kurulmuş lise öğrencilerine, üniversite öğrencilerine dersler veriliyor veya bu dernekler kolejlere çevrilmiş. Bu ülkemiz adına gurur verici bir olay. Bu yılki tema ‘İnsanlık için el ele, bayram o bayram olur’ bizimde arzu ettiğimiz budur. Dünyanın hangi coğrafyasında olursa olsun tüm insanlar bizim kardeşimizdir. Bizim kültürümüzde, ‘bu bizi ilgilendirmiyor’ diyemeyiz.” diye konuştu.

Kültür Şöleni’ni görmek için Ukrayna’dan giden akademik heyet programı çok beğendiklerini ifade etti. Ukrayna heyeti dünyada böyle bir programı süper güçlerin bile yapamayacağı, bu hususun Türkiye adına çok gurur verici olduğunu belirterek Türkiye’yi tebrik etti.

DAP Dönem Başkanı Serhiyçuk, www.UkraynaHaber.com ‘a yaptığı özel açıklamada;

“Biz DAP olarak kültürler arası diyalogu hoşgörüyü dünyaya yaymaya çalışan bir sivil toplum hareketiyiz ama burada gördüğümüz manzara inanılmaz. İnsanların birbirini anlamadan diyalog yapması çok zor, Uluslararası Türkçe Derneği ve dünyadaki Türk Okulları bunu çok iyi yapıyorlar. Dünya kardeşliğini gerçekleştiren bu kurumlara çok teşekkür ediyorum. Bu organize insanlık kardeşliğinin garantisidir.” dedi.

Ukrayna’nın geleneksel evini temsil eder şekilde hazırlanan Ukrayna Standını gezenler Ukrayna’da geleneksel bir evi geziyormuş hissine kapıldı.

Ukrayna standını gezen Ukraynalı yazar Baranov ise Ukrayna kültürünü böyle bir organizasyonda görmek milyonlarca insana tanıtılmasından duyduğu gururu dile getirdi. Dünyada böyle büyük ve birleştirici bir organizasyon olabileceğini tahmin bile edemeyeceğini ifade eden Yazar Baranov; “Çok gurur ve mutluluk verici Türkiye’ye çok teşekkürler.” şeklinde duygularını ifade etti.

YUNUS ERDOĞDU | WWW.UKRAYNAHABER.COM

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]