Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[TABLO] Avcı Ukrayna’yı avladı 2:0

2014 Dünya Kupası Elemeleri’ne hazırlanan A Milli Takım’ımız, Portekiz’in ardından Euro 2012’nin ev sahiplerinden Ukrayna’yı da devirdi: 2-0. Ay-Yıldızlıların golleri Caner ve Mustafa Pektemek’ten geldi. Kamp boyunca Gürcistan ve Bulgaristan’ı yenmeyi başaran Milliler, tek mağlubiyetine son dakikada Finlandiya karşısında uğramıştı.

2014 Dünya Kupası grup eleme maçlarına hazırlanan A Milli Takım’ımız, gurbetteki son provasında Ukrayna’yı 2-0 mağlup etti. Yaklaşık 15 bin Türk vatandaşımızın yaşadığı Almanya’nın Ingolstadt şehrinde oynanan maça her iki takım da kontrollü başladı. İlk 25 dakikada uzaktan atılan şutlar dışında önemli bir pozisyon olmazken 30’da golümüz geldi. Soldan içeri kat eden Caner Erkin, Mustafa’nın nefis pasını gole çevirdi: 0-1. Ukrayna 43’te beraberliğe çok yaklaştı. Ancak Yoraslav’ın kafa vuruşunu Mert son anda kornere çeldi. İkinci yarıya daha atak giren Ukrayna, kalemize gol için yüklense de defansımızı aşamadı. 68’te bazı taraftarların sahaya girmesiyle oyun iki dakika dururken 70’te farkı ikiye çıkardık. Hızlı gelişen kontratağımızda Tunay’ın ortasını Mustafa Pektemek tamamladı: 0-2. 72’de Hamit’in frikiğinde, 85’te Andriy Shevchenko’nun şutunda top direkte patlayınca Ay-Yıldızlılar sahadan 2-0 galip ayrılarak Türkiye’ye döndü. Milliler, daha önceki 4 hazırlık karşılaşmasında Gürcistan’ı 3-1 yenmiş, Finlandiya’ya 3-2 kaybetmişti. Bulgaristan’ı 2-0 mağlup eden Milliler, Portekiz’i de kendi evinde 3-1’le geçmişti.

Ukrayna-Türkiye: 0-2

Ukrayna: Piatov 3, Kucher 4 (Dk. 46 Khacherdi 3), Garmash 4 (Dk. 46 Nazarenko 4), Aliiev 5 (Dk. 46 Shevchenko 3), Shevchuk 4, Rotan 3, Milevski 4 (Dk. 67 Seleznov 4), Konoplianka 4, Rakitskyy 3, Butko 3 (Dk. 64 Gusiev 3), Devich 4

Türkiye: Mert 7, Hamit 7, Semih 3 (Dk. 32 Ömer 7), Egemen 7 (Dk. 78 Emre Belözoğlu ?), Hasan Ali 7, Nuri 7, Gökhan 7 (Dk. 84 Engin ?), Arda 6 (Dk. 66 Tunay 5), Mehmet 7, Mustafa Pektemek 8 (Dk. 80 Umut ?), Caner Erkin 7 (Dk. 66 Sercan Sararer 5)

GOLLER: Dk. 30 Caner Erkin, Dk. 68 Mustafa Pektemek

SARI KARTLAR: Konoplianka, Kucher, Rakitskyy / Egemen, Hasan Ali, Emre Belözoğlu

HAKEMLER: Michael Weiner, Holger Henschel, Christoph Bornhorst (Almanya)

STAT: Audi Sportpark

AHMET UYKAN INGOLSTADT  – CİHAN

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]