Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Peynirli kriz bitti: Ruslara afiyet olsun!

Rusya Federasyonu Köy İşleri Bakanı Alyona Skrinnik, Rusya’da Ukrayna peyniriyle ilgili sıkıntı yok, dedi. Berlin’de yaptığı basın toplantısı sırasında Rus bakan, “Bana göre zaten böyle bir sıkıntı yoktu. Dolayısıyla biz bu ürünün ülke içindeki dağıtımını eskiden nasıl yapıyorduysak şimdi de yapmaya devam edeceğiz” dedi. Köy İşleri bakanının sözlerinin devamında Ukrayna’nın tarım sektöründe Rusya için önemli bir partner olmaya devam ettiği, Rus tarım ürünlerinin Ukrayna pazarında Ukrayna’nınkiler ise Rusya’da artan bir taleple tüketildiği ifade edildi.

Ukrayna Tarım Politikaları Bakanı Mıkola Prisiyajnuk da söz konusu sorunun aşıldığını, Ukrayna peynirinin Rusya’da serbest olduğunu söyledi.

Ukrayna Başbakanı Mıkola Azarov ise konuyla ilgili olarak Rus ortaklarının Ukrayna peyniri gibi penir yapabilmeleri için daha çok çalışmaları gerektiğini söyledi.

Hatırlandığı gibi daha önce Rusya, içindeki palmiye yağı oranının öngörülenden fazla olduğu iddiası ile Ukrayna peyniri ithalatını durdurmaya hazırlanmıştı.

ULYANA DERMENCİ | WWW.UKRAYNAHABER.COM

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]