Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Ukrayna’daki Azeri gençler Eurovision heyecanını yaşadı

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de Azeri gençler Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen 57. Eurovision Şarkı Yarışması’nda bir araya gelerek ülkelerine destek oldu.

Ukrayna Azerbaycanlı Gençler Birliği (UAGB) Eurovision finalini izlemek için ülke genelinde etkinlikler düzenledi.  

Eurovision 2012 şarkı yarışmasında Azerbaycan’a destek olmak için yüzlerce gencin iştirak ettiği etkinlikte UAGB Başkanı Anar Tahirov ve birliğin başkan yardımcısı İlhame Allahverdiyeva günün önemine dair bir konuşma yaptı.

Azeri genler adına söz alan birlik temsilcileri Azerbaycan’ın maddi ve manevi zenginliklerin sahibi olduğunu bağımsız Azerbaycan devletinin inkişaf ederek Kafkasya bölgesinde lider devletlerden birisi olduğunu belirtti.

Azerbaycan’ın Ukrayna’daki büyükelçiliğinin İkinci Katibi Sabir Rızayev dünya ünlü şarkı yarışmasında Azerbaycan’a destek olmak için biraya gelen gençlere minnettarlığını bildirdi.

Ukrayna Azerbaycanlıları Kongresi Yönetim Kurulu Başkanı Akif Gülmemmedov ise Azerbaycan’ın geçen yıl Eurovision şarkı yarışmasında birinci olmasını Azerbaycan’ın devletinin uluslar arası arenada elde ettiği büyük bir başarı oalrak değerlendirdi.

Azerbaycan’a destek kampanyasına iktidardaki Bölgeler Partisi Gençler Teşkilatı Başkatibi Darya Kotul ve Ukrayna’daki diğer gençlik teşkilatlarının da üyeleri katıldı.

Etkinlikte Azerice şarkılar söyleyen halay çeken Azeri gençler daha sonra ülkeleri için oy verdi. En çok kısa mesaj atanlara ise UAGB tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.

Azerbaycan’a destek kampanyası çerçevesinde UAGB’ın; Odesa, Nikolayev ve Dnepropetrovsk şehirlerindeki şubeleri de çeşitli etkinlikler yaptı.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]