Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Türkçe

[VİDEOLAR] O REKLAMLARI HERKESTEN ÖNCE SİZ İZLEYİN!

Vietnam Ajans'tan Tibet Sanlıman ve ekibi tarafından Güney Afrika, Moğolistan, Tanzanya, Brezilya ve Endonezya'da çekilen reklamlarda, Türk okullarıyla Türkçenin bir dünya dili haline gelişi anlatılıyor.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da heyecanla beklenen ve “İnsanlık için el ele” sloganıyla yola çıkan 10. Türkçe Olimpiyatları’nın reklam filmleri, dün tüm ulusal televizyon kanallarında gösterime girdi.

Geçen yılki reklamlarıyla çok ses getiren ‘Türkçe Şöleni’nin bu yılki reklamlarıyla da izleyenleri olimpiyat atmosferine dahil etmesi planlanıyor. Vietnam Ajans’tan Tibet Sanlıman ve ekibi tarafından Güney Afrika, Moğolistan, Tanzanya, Brezilya ve Endonezya’da çekilen reklamlarda, Türk okullarıyla Türkçenin bir dünya dili haline gelişi anlatılıyor.

Tamamen gerçek yaşam öykülerinden yola çıkarak hazırlanan 17’şer saniyelik reklam filmlerinin oyuncuları da bu hikâyelerin gerçek sahipleri. Türk okullarından mezun olduktan sonra meslek sahibi olan 5 kişinin oynadığı 5 ayrı filminde, Türkçenin bir dil olmaktan öte aynı zamanda bir kültür olduğuna vurgu yapılıyor.

İzleyenler, 10 yıl önce Türkçe öğrenen Endonezyalı müzisyen Ridho Rhoma’dan Vefa’nın sadece bir semt ismi olmadığını, Moğolistanlı doktor Nomingerel Tseveldorj’ın Türkçesinden de ayrı gezenin yürek değil beden olduğunu görecek. Brezilyalı diş hekimi Valeriano Corregos ve Tanzanyalı öğretmen Zuera Cuma, Türkçeyle hayatlarına kattıkları güzellikleri izleyenlerle paylaşacak. 30 Mayıs’ta başlayıp 14 Haziran’da sona erecek olan Türkçe Olimpiyatları, bu yıl 135 ülkeden 500 öğrencinin katılımıyla gerçekleşecek. 2003 yılında 17 ülkeden 62 öğrenci ile başlayan ve geçen yıl 130 ülkeden bin öğrencinin katıldığı olimpiyatları, Uluslararası Türkçe Öğretimi Derneği (TÜRKÇEDER) organize ediyor.

AŞAĞIDAKİ O REKLAMLARI ÖNCE SİZ İZLEYİN!

İlk reklam filminde Endonezya’nın ünlü müzisyenlerinden Ridho Rhoma.oynuyor. Rhoma, 10 yıl önce Türkçe öğreniş bir de “Vefa sadece bir semt ismi değilmiş” onu öğrenmiş.

Moğolistan’ın Başkenti, Ulanbator’da çekilen ikinci filmin başrolünde 10 sene önce Türk okullarında Türkçe öğrenen ve bugün doktorluk yapan Nomingerel Tseveldorj oynuyor. Tseveldorj, “Ayrı gezen yürek değil bedenmiş” diyor.

10 yıl önce Türkçe öğrenen bir başka isim ise Tanzanya’da öğretmenlik yapan Zuera Cuma. O da “İki dinleyip bir susmak lazım”ı öğrendiğini söylüyor.

Brezilya’da çekilen reklam filminde rol alan Diş Hekimi Valeriano Corregos sadece 1 yıl önce Türkçe öğrenmiş ama bu sürede ‘Mutlulukta da ağlanırmış’ onu öğrenmiş.

ARZU KILIÇ | İSTANBUL

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]