Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna Genelkurmay’ı Rusya’ya karşı ‘Müslüman Taburu’ kuruyor

Ukrayna’nın doğusunda ayrılıkçı milislerle silahlı mücadelede devam ederken iktidar Müslüman askerlerden oluşan bir tabur kurma kararı aldı.

Ukrayna Savunma Bakanlığı aldığı karar ile Müslüman Taburu’nda; Kırım Tatarlar, Kazan Tatarları, Özbekler, Çeçenler, Azeriler, Ahıska Türkleri ve ülkenin vatandaşı diğer Müslüman etnik gurupla yer alacak.

Ankara’da devam eden İkinci Dünya Kırım Tatar Kongresine katılan Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın Kırım Tatar Halkı Sorumlusu Mustafa Cemiloğlu (Kırımoğlu) konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Ukrayna Savunma Bakanlığı aldığı kararla Müslüman Taburu oluşturulacak. Tabur Kırım’a sınır Herson Bölgesi’nde konuşlandırılacak. Bu tabur işgal edilen Kırım ve Ukrayna kara sınırında insan ve yük geçişlerini kontrol edecek.” dedi.

Ukrayna’nın bağımsızlığını ve toprak bütünlüğünü korumak isteyen çok sayıda; Kırım Tatarı, Çeçen, Kazan Tatarı, Azeri, Özbek, İnguş ve diğer Müslüman etnik gençler askerlik görevlerini ifa etmek için taleplerini dile getirdi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]