Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Eurovision Şarkı Yarışması’nın ilk finalistleri belli oldu.

Eurovision Şarkı Yarışması’nın dün gece yapılan yarı finaline katılan 18 ülke temsilcisinden 10’u finale katılmaya hak kazandı.

Bir üst tura geçen ülkeler; İzlanda, Yunanistan, Arnavutluk, Romanya, Kıbrıs Rum Yönetimi, Danimarka, Rusya, Macaristan, Moldova ve İrlanda oldu. Şarkı yarışmasının yarı finalinde elenen ülkeler ise Lituanya, İsviçre, Belçika, Karadağ, İsrail, San Marino ve Avusturya.

RUSYALI NENELERE İLGİ BÜYÜK

Yarı finali başarıyla geçerek finale adını yazdıran Rusya Temsilcisi Buranovski Babuşki grubuna ilgi her geçen gün artıyor. Rusyalı neneler olarak adlandırılan grubun en genç üyesi 43 en yaşında. Grubun yaş ortalaması 65’in üzerinde. Grubun seslendirdiği ‘’Party for Everybody’’ adlı şarkı, hit şarkılar listesinde yer alıyor. Yarı finalden sonra basına açıklamada bulunan grup sözcüsü, salonun gruplarına olan ilgisinden çok memnun kaldıklarını hatta şarkının belirli bölümlerini ifa ederken seyircinin katılımından kendi seslerini dahi duyamadıklarını ifade etti.

Türkiye’yi temsil eden Can Bonomo yarın akşam yapılacak ikinci yarı finalde ‘’love me back’’adlı şarkısıyla, şansını deneyecek. Şarkı yarışmasının ikinci yarı finalinden de 10 ülke temsilcisi seçilecek. Yarışmanın final bölümüne yarı final galipleri ve finale doğrudan katılan ülkeler olan Almanya, İngiltere, Fransa, İspanya, İtalya ve ev sahibi ülke Azerbaycan katılacak. Yarışmanın finali 26 ülke temsilcisinin katılımıyla Cumartesi Bakü Kristal Salonunda yapılacak.

OSMAN UÇAK | BAKÜ – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]