Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Erdoğan, Ukrayna Başbakanı Birinci Yardımcısı ile görüştü

Kazakistan’ın başkenti Astana’da düzenlenen ‘5. Astana Ekonomik Forumu’na katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Başbakanı Birinci Yardımcısı Valeriy Horoşkovskiy ile bir araya geldi.

Görüşme esnasında Horoşkovskiy, Ukrayna’nın Türk yatırımcıların artmasına büyük ilgi duyduğunu söyledi.

Horoşkovskiy: “Ukrayna ve Türkiye arasındaki yatırım dalındaki işbirliği büyük bir potansiyele sahip. Türk şirketlerin Ukrayna’da yaptığı işleri gayet başarılı ve bizler Ukrayna’da Türk iş adamların ve yatırımların büyümesi, çoğalmasına büyük ilgi duyuyoruz” dedi.

Horoşkovskiy, Ukrayna’da hükümet tarafından yatırımcıların iklimini olumlu yönünde değiştirmek için bir sistem politikası uygulandığını da söyledi.

Erdoğan ve Horoşkovskiy ikili ilişkilerin aktüel sorunlarını da ele aldı. Aynı zamanda geçen sene içerisinde ülkeler arasındaki ticari hacminin arttığına dikkat çekildi.

Horoşkovskiy: “Ukrayna’nın ticari ve iktisadi ana işbirlikçilerin arasında Türkiye önemli yer alıyor. Bizler de ilişkilerin olumlu akışının korumak istiyoruz” diye konuştu.

Horoşkovskiy, Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin ikinci toplantısı için Başbakan Erdoğan’ı ülkesine davet etti.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]